"Ülkemizi kuluçka merkezi olarak konumluyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde kurularak açılışı gerçekleştirilen A. Schulman fabrikasının açılıÅ?

GÜNDEM 11.10.2017 18:39:00 0

ABD merkezli A. Schulman fabrikasının Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu fabrikanın resmi açılış törenini dün gerçekleştirildi. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunmasıyla tören başladı.  Açılışa Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Türkiye Yatırım Ajansı) ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanı Arda Ermut, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Çerkezköy Organze Sanayi Bölgesi Başkanı Eyüp Sözdinler, A. Schulman Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Genel Müdürü Heinrich Lingnau ile A. Schulman Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Kurt'un yanı sıra çok sayıda iş ortağı, yerel protokol temsilcileri ve çalışanları katıldı.

“ENGEL KALMAMIŞTIR”

Törendeki konuşmasında  "Türkiye AB ile imzalamış olduğu gümrük birliği anlaşması nedeni ile bölgenin önemli bir ticaret merkezidir.”diyen Çelik,  “Ülkemiz hem ulusal hem uluslararası girişimciler için son derece önemli bir potansiyel sağlamaktadır. Çokuluslu şirketler Türkiye'yi yatırım için olduğu kadar bölgesel operasyon merkezi olarak konumluyor. Ülkemiz teknoloji üretimi konusunda da gelişim göstermektedir. Ülkemizi bu konuda kuluçka merkezi olarak konumluyoruz. Ülkemizde belgelendirilmiş AR-GE merkezi sayımız yılsonu itibarı ile tasarım merkezleri ile birlikte bini bulacaktır. Aynı şekilde teknoparklardaki uluslararası birliktelikler bizleri umutlandırmaktadır. Türkiye'nin potansiyeline bakıldığında Türkiye'nin bölgesel kuluçka merkezi haline gelmesinin önünde engel kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise "İthalatın yoğun olduğu bir sektörde böyle bir yatırımın ülkemize gelmesinden dolayı mutluyuz. Ülkemizin istihdamına, üretim kapasitesine ve ihracat gücüne katkı sağlayacak olmasından ötürü bu yatırımı önemli buluyoruz. Amacımız sadece yatırım değeri olarak değil aynı zamanda kritik sektörlerin değer zincirlerinde ülkemizin daha iyi konumlandırılması anlamında da katkı sağlayacak yatırımları ülkemize kazandırmak. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak fabrika gezildi. 

Haber/Hüsnü SARIGÜL