Aşure dağıttılar

Trakya Üniversitesi'nde geleneksel hale gelen aşure ikramına, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı İsmail Balaban ve ikizi Turan Balaban katıldı.

GÜNDEM 11.10.2017 15:27:00 0
Aşure dağıttılar

“EĞİTİMİMİZE ÖNEM VERİYORUZ”

Başpehlivan İsmail Balaban, yüksel lisansa Trakya Üniversitesi'nde başladıklarını hatırlatarak, "Eğitimimize önem veriyoruz. Dersler biraz yorucu geçti ama güzel. Eğitim hayatımızı burada devam ettireceğiz. İlerleyen dönemlerde akademisyenlik düşünüyoruz, burada kalmayı planlıyoruz" dedi.

Trakya Üniversitesi'nde geleneksel hale gelen aşure dağıtım programı Balkan Yerleşkesi'nde düzenlendi. Üniversite bünyesindeki öğrenci topluluklarının stant açtığı programa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun yanı sıra Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı İsmail ve ikizi Turan Balaban da katıldı. Rektörü Erhan Tabakoğlu, öğrenci topluluklarına destek verdiklerini ifade ederek, "Üniversite topluluklarının kendini tanıttığı, Trakya Üniversitesi'nde 74 topluluk var. 3 binden fazla üyesi var. Geçen yıl 300'den fazla etkinliğe imza attılar. Trakya Üniversitesi olarak toplulukların artmasını, öğrencilerin daha çok üye olmalarını, etkinleri destekliyoruz. Var olan enerjilerini doğru kanallarda kullansınlar. Güzel bir geleneğimiz var, aşure dağıtıyoruz. Aşurelerimizi Gastronomi topluluğumuz yaptı, geçen sene olduğu gibi. Gerçekten çok başarılılar. İsmail ve kardeşi başpehlivanlarımız, inşallah altın kemeri de alsın istiyoruz. İkizler yüksek lisans öğrencimiz" dedi.

Altın kemerli Başpehlivan İsmail Balaban ise yüksek lisansın yorucu olduğunu ancak ileriki dönemlerde akademisyenliği hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“EDİRNELİ GİBİ OLDUK

Bilindiği gibi Trakya Üniversitesi'nde ikizimle beraber yüksek lisans yapıyoruz. Aşure ayı olduğu için üniversitemiz böyle bir etkinlik düzenledi. Rektörümüzle birlikte aşure dağıtıyoruz. Bizim içinde farklı bir etkinlik oldu. Öğrencilerle buluşuyoruz, hocalarımız ile birlikte burada aşure dağıttık. Artık yarı Edirneli gibi olduk, bir yanımız Edirneli, diğer yanımız Antalyalı; gidip gelmeye devam edeceğiz. Öğrenim hayatımıza böyle devam edeceğiz. Eğitimimize önem veriyoruz. Dersler biraz yorucu geçti ama güzel. Eğitim hayatımızı burada devam ettireceğiz. İlerleyen dönemlerde akademisyenlik düşünüyoruz, burada kalmayı planlıyoruz."

Haber/Menşure KARDEŞ