İşçilerin eylemine binlerce kişi katıldı

Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'nde bulunan Paşabahçe Cam Sanayi Kırklareli fabrikasından çıkarılan 20 işçiye destek vermek için düzenlene eyleme binlerce kişi katıld?

GÜNDEM 10.10.2017 18:12:00 0
İşçilerin eylemine binlerce kişi katıldı

Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda, 'Cama ve Trakya'ya can katan cam işçisinin yanındayız' adı ile başlatılan eyleme cam işçileri, aileleri binlerce kişi katıldı. Kongre Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık buradan sloganlar atarak Turgutbey Caddesi üzerinden belediye binası önündeki Kristal İş Sendikası şube binası önüne geldi. İşçiler, 'Şalter inecek, 90 kişi dönecek','Şişecam şaşırdı, sabrımızı taşırdı','Şalter inecek bu iş bitecek' sloganları attı.

“ORTAK KARAR ALMAK ZORUNDAYIZ”

Kristal İş sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş , "Değerli arkadaşlar, biz yol haritasını kiminle, nasıl çizeceğiz? Eğer dinlemezseniz nasıl ulaşacağız. Size güzel söylemişler, size iyi söylemişler. Bu şalter bir ampul düğmesi değil. Bu şalter fabrikalarda üretimi durdurmak, bu o kadar basit değil. Biz düşmeyelim bu tuzağa, bizi düşürdüler bu tuzağa. Başarı şansımız gittikçe azalır. Hedefi koymak zorundayız. Eğer biz, fabrikalara dönüp kendimizi anlatamadığımız sürece başarı yakalama işimiz zayıftır. Ortak karar almak zorundayız. Bu mitingden sonra 90 işten atılan arkadaşımla birlikte, biz yarın komple geniş bir toplantı yapıp son görüşmelerimi paylaşacağım. Sizden düşünceleri alarak ona göre politika belirleyeceğiz. Siz çok basit bakıyorsunuz bu işe, indir şalteri hemen iş başı yapalım. Bu ortak kararla olacak" dedi

Eyleme katılan DİSK eski Genel Başkanı ve CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi de, "Cam işçileri elbet bir bedel ödüyor. Ama esas bedeli aileleri, çocukları ödüyor. Cam işçilerinin mücadelesinin yanındayız" dedi.

Haber/Hüseyin GÖKÇELİ