UMKE'den Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Trakya Bölgesi'ndeki illerin Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllülerinin katılımı ile açık arazide tatbikat gerçekleşti

YAŞAM SAĞLIK 10.10.2017 15:24:00 0
UMKE

Gerçeğini aratmayan tatbikatta UMKE gönüllüleri zorlu parkurlardan en hızlı şekilde geçtiler. Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, tatbikat yapılan bölgede üzücü bir şekilde can kayıpları yaşandığından, senaryoyu olabildiğince gerçek bir şekilde uyarladıklarını belirtti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr.A.Muhsin Kişioğlu gerçekleştirilen UMKE tatbikatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Özellikle afet durumlarında önemi daha çok ortaya çıkan olay yeri ve kriz yönetimini kusursuz sağlamak; UMKE, AFAD ve yerel arama kurtarma ekipleri ile işbirliği ve koordinasyonu daha da iyi sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatlar arkadaşlarımızın gayret ve özverili çalışmalarıyla istediğimiz neticeleri alarak sonuçlanmıştır. Ayrıca; bölgemiz, kaçak göçmenlerin gerek Meriç Nehri gerekse de Saroz Körfezi üzerinden Yunanistan’a kaçış rotası içinde bulunduğundan ve maalesef zaman zaman üzücü dramlar ve can kayıpları yaşandığından özelikle tatbikat planlarımıza suda tekne facialarına ilk yardım ve ortak kurtarma senaryoları da eklenmiş ve gerçekleştirilmiştir. Geçen sene trafik kazasında vefat eden UMKE gönüllümüz anestezi teknisyeni Oğuz Karabuğday kardeşimizin anısına onun ismiyle düzenlediğimiz 3 günlük UMKE kampımıza ve tatbikatlarımıza katılan tüm personelimize, destek veren kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haber/Hüseyin GÖKÇELİ