İpek:"Camilerimiz Kabe'nin şubeleridir"

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek  'Cenab-ı Allah' ilk mağbeti Kâbe'yi yapmıştır ve camilerimizde Kabe'nin şubeleridir."dedi.

GÜNDEM 7.10.2017 09:05:00 0
İpek:

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir konferans düzenlendi. Konferansa Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, muhtarlar, din görevlileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Müftü, İpek, camilerin Kâbe’nin şubeleri olduğunu belirterek şöyle konuştu:                 

“Allah böyle günleri haftaları görmemize her zaman nasip eylesin. Bize Kuran-elden ele ulaştıran, eser yapanlara bir Fatiha okuyalım. Bizler Allah’ın mülkünde yaşıyoruz ve şanslıyız. ‘Cenab’ı Allah’ın yasaklarından kaçmaya çalışıyoruz. ‘Cenab-ı Allah’ ilk mağbeti Kâbe’yi yapmıştır ve camilerimizde Kâbe’nin şubeleridir. Camilerde namaz kılan huzur buluyor. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor. Cami, bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekandır. Camiler, Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlarıdır. Cennet bahçeleridir. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır.”