Bin adet aşure dağıtıldı

Babaeski'de Cem Vakfı tarafından muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara bin adet aşure dağıtıldı.

GÜNDEM 7.10.2017 08:46:00 0
Bin adet aşure dağıtıldı

Babaeski Hacı Hasan Mahallesi'nde düzenlenen aşure dağıtım programa, Babaeski Kaymakam Tarkan Keskin, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, mahalle muhtarları ve halk katıldı.

“YÜZ YILLARDIR DEVAM EDEN BİR GELENEKTİR”

Kaymakam Keskin, Cem Vakfı Babaeski şubesinin önceki yıllarda olduğu gibi muharrem ayı nedeniyle aşure dağıttığını ifade ederek, " Biz bu hem dini inancımızın gereği olan hem de geleneklerimize uygun kültür faaliyetleri hep destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz. Ülkemizde aşure dağıtma geleneği yüz yıllardır devam eden bir gelenektir ve bu geleneği de Cem Vakfı Şubemiz her yıl düzenli olarak Babaeski de devam ettirmektedir. Tabii sadece Cem Vakfımız değil, Belediyelerimizde aşure dağıtmaktadır. Ben Cem Vakfı Yönetimine düzenlemiş oldukları bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

“BABAESKİ DE HER İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAR”

Babaeski Belediye Başkanı Hacı ise tüm ülkede olduğu Babaeski de geleneksel hale gelen aşure gününü ve muharrem ayını kutladıklarını belirterek, "Ben her zaman söylüyorum biz Babaeski de sadece insanların inançlarına ilişkin barış düzeni sağlamadık. Gözle görülür, elle tutulur bir anlaşmamız yok ama Babaeski de her isteyen istediği gibi yaşar. Dini inancını da istediği gibi yaşar, özel yaşamını da istediği gibi yaşar. Biz insanlarla toplumsal bir barış yaptık ve bunu gerçekleştirdik. Ben bu aşure günü nedeniyle tüm Alevi-Bektaşi kardeşlerimin Muharrem ayındaki oruçlarının yaradan katında kabul olmasını diliyorum ve aşure günlerinin de hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

“HALKIMIZLA PAYLAŞMAK İSTEDİK”

CEM Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş da, muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu kaydederek, "Zaten İslamiyet’in geleneklerinde de hiçbir mezhep ayrılığı olmadan herkes aşuresini kaynatıyor bu ay da. Bizde Cem Vakfı Babaeski Şubesi olarak bunu halkımızla paylaşmak istedik. Başta Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri, muhtarlarımıza bu etkinliğimize geldiklerinden dolayı ben yönetim kurulum adına hepsine çok teşekkür ediyorum. Burada olmalarından mutluyum. Bizim hak lokmamızı hep birlikte paylaştık" dedi.

Aşure ikramının sonunda, Cem Vakfı Babaeski Şubesi Bektaşi Babası Hayati Dağlıoğlu, aşure duası ve orada olan canların kaybettikleri yakınları için ise Türkçe olarak Fatiha süresini okudu.