''Öğrencilerle Yakından İlgilenin''

Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt başkanlığında, Edirne merkez ve ilçelerinde görevli şube müdürleri, rehberlik ve araştırma merkezi müdürleri ve rehber öğretmenleri ile toplant?

GÜNDEM 7.10.2017 08:39:00 0

Edirne Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, “Okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri”, “PDR Hizmetleri İl Danışma Kurulunca belirlenen Yerel Hedefleri ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıllık Planlarının Hazırlanması” ile “Ortaöğretime Uyum Programı” ile “Tercih Danışmanlığı Süreci” konuları görüşüldü.

‘’ÖĞRENCİLERLE YAKINDAN İLGİLENMENİZ SON DERECE ÖNEMLİ’’

İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yapmış olduğu konuşmasında rehber öğretmenliğin önemine vurgu yaparak, rehber öğretmenlerin görevli olduğu okul/kurumda eğitim gören tüm öğrencileri tanıması gerektiğini ve her biriyle yakından ilgilenmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

‘’REHBER ÖĞRETMENLERİN VELİLERİ DE TANIMASI GEREKİYOR’’

Rehber öğretmenlerin görevlerinin öğrencilere rehberlik hizmeti vermekle sınırlı olmadığını söyleyen Cırıt, rehber öğretmenlerin öğrencilerimizin velilerini de tanımaları gerektiğini, böylece öğrencinin hayatının büyük bir bölümünü kapsayan ailesi hakkında izlenim sahibi olunabileceğini, bunun da öğrenciyi daha iyi anlama yolunda fayda sağlayacağını söyledi. Rehber öğretmenlerinin görev yaptıkları okulda/kurumda görev yapan diğer öğretmenler hakkında izlenim sahibi olmalarının gerekliliğine de değinen İl Millî Eğitim Müdürü, rehber öğretmenlerinin, okul/kurumlarında görevli öğretmenler ile öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri yönünde çalışmalar yaparak, doğru iletişim önündeki eksiklikleri giderecek teknikler geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Haber / Ruşa ELMA