Türkiye 1'den büyüktür!

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan haftalık olağan basın bildirisinde gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SİYASET 5.10.2017 22:18:00 0
Türkiye 1

Pehlivan, TBMM’nin yeni yasama dönemiyle ilgili TBMM’nin demokrasilerde çözümün nihai adresi olduğunu hatırlattı. Yeni dönemde yapılan düzenlemelerle TBMM’nin hızlı çalışacağı söylentilerine de değinen Pehlivan, “Biz, Meclis’in hızlı çalışmasını değil düzgün çalışmasını istiyoruz” diyerek, 80 milyonun 1 kişiden büyük olduğu göndermesinde bulundu.

 

ARTAN IRKÇILIK TERÖR KADAR TEHLİKELİDİR

 

Fransa’nın Mulhouse şehrinde çıkan yangında üçü Türk beş kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlatan Pehlivan, “1 Ekim, Dünya Çocuk Günüydü. Maalesef ölenlerden 4’ü çocuktu. Savaşlar, çatışmalar, kin ve nefret ortamı yüzünden her gün 16 bin çocuk hayatını kaybediyor” açıklamasında bulundu. Pehlivan, artan ırkçılık olaylarına karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederek, ırkçılığın, terör kadar etkili olduğunu söyledi.

 

MECLİS HIZLI DEĞİL DOĞRU ÇALIŞSIN

 

TBMM’nin yeni dönemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Deniyor ki, ‘Efendim Meclis yeni dönemde çok hızlı çalışacak’ Niye? İç tüzük değiştirildi. Milletvekilleri artık öyle istedikleri zaman konuşamayacak. Konuşma hakkı alsalar bile 5 dakikadan fazla uzatamayacak. İyi de Türkiye’nin problemi zaten konuşamamak.  Gazeteci konuşamıyor, akademisyen konuşamıyor, işçi konuşamıyor, işveren konuşamıyor. Artık milletvekili de konuşamayacak. Biz, Meclis’in hızlı çalışmasını değil düzgün çalışmasını istiyoruz. Çünkü bu ülke geçmişte üzerinde yeterince düşünülmeden, konuşulmadan, alelacele çıkarılmış düzenlemelerden çok çekti!” dedi.

 

80 MİLYON 1 KİŞİDEN BÜYÜKTÜR!

 

TBMM’nin uyum yasaları ile ilgili önemli bir sınav vereceğini de söyleyen Pehlivan şunları kaydetti: “Şimdiden uyarıyoruz; uyum yasalarında ‘güç bende, yeterli çoğunluğum var, istediğimi yaparım’ mantığı ile hareket edilmemelidir. Nasıl ki dünya 5’den büyükse, Türkiye’de 1’den büyüktür. Meclis 1 kişinin, 2 kişinin değil 80 milyonun temsilcisidir” dedi.

 

BU TEMASLARI ÖNEMSİYORUZ

 

Genel Kurmay Başkanı Akar’ın İran temaslarına da değinen Pehlivan şunları kaydetti: “Bu, 1979 İran İslam devriminden bu yana, genelkurmay başkanı seviyesinde, ilk ziyaretti. Biz bu temasları çok olumlu ve önemli buluyoruz. Mesele bizim meselemizdir. Çözümde başkalarının telkinleriyle değil bizim irademizle gerçekleşmelidir. Binlerce km ötedeki Washington, Brüksel, Londra, Paris’de değil, Ankara’da, Tahran’da, Bağdat’da, Erbil’de bir araya gelerek çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ