Akay:"En kısa sürede tamamlanacak"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Bağlık Mahallesinde devam eden Mahalle Evi ve Taziye Evi ile Huzur Sokak Park yapım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

GÜNDEM 5.10.2017 00:46:00 0
Akay:

Çerkezköy Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesi Cansu Sokak’ta bulunan 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda park yapımını tamamladı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, parkın içinde planlanan Mahalle Evi ve Taziye Evi yapım çalışmalarını sürdürüyor.

“OTOMATİK SULAMA SİSTEMİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akay, “Buradaki park alanımızda beton parke taş kaplama meydan ve bağlantı yolları yapıldı. Çocuklarımızın güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri için kauçuk oyun alanları oluşturuldu. Çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirildiği alanımızda pergola ve oturma grupları monte edildi. Park alanımızdaki yeşil alan ve bitkilerin bakımı da otomatik sulama sistemi ile gerçekleştiriliyor” dedi.

“TAMAMLANMAK ÜZERE”

Park alanı içinde Taziye Evi ve Mahalle Evi yapım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Taziye Evi ve Mahalle Evi toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Taziye Evimizde 140 metrekarelik bir Taziye Salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler olacak. Mahalle Evi bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunacak. Bu proje sayesinde Bağlık Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi hizmete girecek, ev hanımları da Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan yararlanabilecek” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI

Parkın hemen yanında yapımı tamamlanan mini futbol sahası ve basketbol sahasını da inceleyen Akay, burada çocuklarla futbol oynadı.

“EN KISA SÜREDE HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇILACAK”

Huzur Sokak üzerinde oluşturulan yeni park alanı içinde mini basketbol ve mini futbol sahalarının da yapılacağını vurgulayan Akay, “Parkımızda fitness alanları, kauçuk kaplamalı çocuk oyun alanı, oturma duvarı ve pergolalar bulunacak. Bitkilendirme ve aydınlatma çalışmalarının da tamamlanmasının ardından parkımız, Bağlık Mahallesi sakinlerimizin kullanımına açılacak” şeklinde konuştu.

 İncelemeler sırasında CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Park Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir de bulundu.