''40 Ayda 40 Dev Projeyi Hayata Geçirdik''

TESKİ Genel Müdürlüğü, faaliyet ve yaptığı yatırımlarla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 4.10.2017 21:24:00 0

Basın toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, ilgili Daire Başkanları ve basın mensupları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ’nin kurulduğu günden bu yana önemli projelere imza attığını belirterek, TESKİ’nin 40 ayda 40 önemli projeye imza attığını belirtti. Albayrak; ‘’Büyükşehir Belediyesi olarak da 68 adet proje yaptık. Bugüne kadar yaklaşık 1.2 Milyar TL değerinde yatırım yaptık. Altyapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere” dedi.

 

‘’ABONE SAYIMIZ 500 BİNİ GEÇTİ’’

 

TESKİ’nin yatırımları hakkında bilgiler veren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa; “Bugün itibariyle tamamlanan yatırımlarımızın sayısı 34 adettir ve yatırım bedeli KDV hariç yaklaşık 150 Milyon TL’dir. Devam eden yatırımlarımızın sayısı 22 adettir ve yatırım bedeli KDV hariç yaklaşık 230 Milyon TL’dir. TESKİ’nin projelerinin toplam yatırım bedeli KDV hariç yaklaşık 380 Milyon TL’dir. TESKİ kurulduğu günden bugüne kadar yaklaşık 1650 km altyapı imalatı yaptı. 700 km içme suyu, 850 km kanalizasyon ve 100 km yağmursuyu imalatı tamamlanmıştır. Yaptığımız su kayıp-kaçak çalışmaları sayesinde TESKİ’nin Abone Sayısı 500.000’i geçti. Kuruluş aşamasında 376.692 olan abone sayısı, 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle 506.274’e ulaşmıştır. İl nüfusunun %50 den fazlası su abonesidir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’SAĞLIKLI İÇME SUYUNDA İLK 3 İL ARASINDAYIZ’’

 

Başa; ‘’TESKİ sağlıklı içme suyunda örnek ilk 3 il arasındadır. Resmi verilere göre, 2017 yılının Ocak ve Ağustos ayını kapsayan dönemde yaptığı değerlendirmeler sonucunda, TESKİ’nin abonelerine temin ettiği içme suyunun kimyasal uygunsuzluk oranını yüzde 1,50, mikrobiyolojik uygunsuzluk oranını yüzde 2,40, bakiye klor uygunsuzluk oranını yüzde 2,30 olarak ölçtü. Elde edilen değerler sonucunda kimyasal parametreler, mikrobiyolojik parametreler ve bakiye klor değerlerindeki uygunluktan dolayı Tekirdağ’ın, içme suyu kalitesinde Türkiye genelinde ilk 3 sırada yer aldığı açıklandı’’ diye konuştu.

 

‘’SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR’’

 

Genel Müdür Başa; ‘’TESKİ elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan su kesintilerinin önüne geçiyor. Bu kapsamda TESKİ; 1. ve 2. etap olmak üzere toplam 47 adet yüksek kapasiteli jeneratör alımı gerçekleştirmiştir. Bu sayede uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerinden TESKİ tesisleri etkilenmemektedir. Buna bağlı olarak da vatandaşlarımız susuz kalmamaktadır’’ açıklamalarında bulundu.

 

‘’GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURUYORUZ’’

 

TESKİ olarak Trakya’da ilk defa yapılan Güneş Enerji Santrali projesini hayata geçireceklerini ifade eden Genel Müdür Başa, ‘’Projenin amacı Aşağısevindikli İçme Suyu Tesislerinin ihtiyacı olan elektriğin bir kısmını üretmektir. Bu sayede yılda 315.000 KWH enerji tasarrufu sağlanacaktır’’ dedi. Genel Müdür Başa’nın açıklamalarının ardından basın mensuplarının soruları cevaplandı. İstenildiği zaman merak edilen tüm konuların aydınlatılacağı ve TESKİ’nin çalışmalarının yerinde gösterileceği bilgisi eklendi.