Kan Bağışına Dikkat Çektiler

Kan bağışına dikkat çekmek amacıyla, Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Kan Ver Can Ver" projesi kapsam

GÜNDEM 4.10.2017 21:17:00 0
Kan Bağışına Dikkat Çektiler

KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

 

Güvenli kanın temin edilmesindeki sorunları gidererek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak, kan bağışına olan ilgiyi arttırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirerek bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kan bağışı etkinliğinde, İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Cemal Turan ve Ömer Naci Diktaş okul içerisinde kurulan kan bağış merkezinde kan bağışında bulundular.

 

‘’ETKİNLİK, TÜM OKULLARDA DÜZENLENECEK’’

 

Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğünde görevli Dr. Erhan Aksoy, tarafından kan bağışında bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Cemal Turan ve Ömer Naci Diktaş’a teşekkür belgesi takdim etti. İl Millî Eğitim Müdürü Cırıt, “Proje kapsamında merkez ilçede bulunan tüm okullarımızda kan bağışı etkinliği düzenlenecektir. Her bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarmaktadır. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiler. Bu proje ile birlikte kan vermenin önemi konusunda öğrencilerimiz bilinçlendirilerek, kan vererek hayat kurtarma hususunda farkındalık kazanmaları sağlanacaktır” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN