Büyükşehir Olduğu Günden Bu Yana 185 Kilometre Asfalt Çalışması Gerçekleştirdi

Tekirdağ, 2014 yılında büyükşehir sıfatını kazanması ile birlikte hızla gelişen nüfusuna göre yatırımlarını yapmayı sürdürüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı a

GÜNDEM 4.10.2017 20:50:00 0
Büyükşehir Olduğu Günden Bu Yana 185 Kilometre Asfalt Çalışması Gerçekleştirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik planları ve Başkan Kadir Albayrak'ın talimatları doğrultusunda gerek ilçe merkezleri, gerek şehirlerarası yollar ve gerekse de kırsal mahallelerde ulaşım imkânları sürekli geliştiriliyor.

 

ÜSTYAPIDA YATIRIM VE ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

2012 yılında TBMM’nin yasa tasarısı ile birlikte, 2014 Nisan ayında Büyükşehir sıfatını alan Tekirdağ’da hızla kurumsallaşma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, üstyapıda yatırım ve çalışmalar yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde şantiyeler kurulurken, iş makineleri satın alındı, özel sektör ve kamu deneyimi olan personeller istihdam edildiği belirtildi.

 

TEKİRDAĞ'DA BETON YOL DÖNEMİ BAŞLADI

 

Avrupa Ülkeleri ve ABD'de uzun yıllardır uygulanmakta olan beton yollar doğanın yıpratıcı koşulları ve ağır vasıtaların uyguladığı yüksek basınca karşı dayanıklılığı ile biliniyor. Aşırı sıcak havalarda yumuşadığı bilinen asfaltın aksine her koşulda sertliğini koruyor. Ayrıca sıcak asfalt uygulamasına kıyasla serin havalarda da uygulanabiliyor. Dolayısıyla yol yapım sezonunun daha geniş bir zaman aralığına yayılmasını sağlıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de yaptığı beton yol çalışması ile birçok büyükşehirden önce ilkleri başaran yapısı ile dikkat çekiyor.

 

‘’VATANDAŞLARIMIZ UZUN ÖMÜRLÜ YOLLAR SAYESİNDE ÇOK RAHAT EDECEKLER’’

 

11 ilçe ve 252 mahallede yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen üç buçuk yıllık süre içerisinde her alanda olduğu gibi yol çalışmalarımızda da büyük mesafe kat ettik. Mevcut yolların zemini güçlendirip yenilerken, yeni yollar da yaptık. Altyapı çalışmalarımız esnasında halkımız zahmet çekti ama yapılan uzun ömürlü yollar sayesinde çok rahat edecekler. Zaten yaptığımız yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Tekirdağ'ın altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdüğümüz için önümüzdeki bir buçuk yılda yol çalışmalarımıza daha fazla ağırlık vereceğiz. 2019 yılı Mart ayında halkımız yaşanan değişim ve gelişmeyi daha iyi görecek. Mesai kavramı tanımaksızın, gece ' gündüz demeden, hafta sonları da dâhil olmak üzere çalışan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na ve çalışmalarımız esnasında sabır ve anlayış gösteren halkımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ