'Adalet En Nihayetinde Tecelli Edecek''

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Haziran ayından bu yana Maltepe Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

GÜNDEM 2.10.2017 20:38:00 0

Ziyaretin ardından izlenimlerini paylaşan Yüceer, Berberoğlu’nun sağlık durumunun iyi, moralinin yerinde olduğunu belirtti. Berberoğlu’nun, mahkumiyet kararından sonra vatandaşın adalete olan inancının kalmadığını belirten Yüceer, tutukluluk halinin fazla sürmeyeceğine inandığını belirterek, adaletin en nihayetinde herkes için tecelli edeceğini ve bunun için herkesin mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

 

İKTİDAR “HOCA”SINDAN ÖĞRENMİŞ

 

Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Berberoğlu’nun tutukluluğunun, vatandaşın adalete olan inancını ortadan kaldırdığına değindi. AKP iktidarının hangi dönem neye ihtiyacı varsa ona uygun bir kumpas davası yaratıp halkın gerçeklere ulaşma imkânını ortadan kaldırdığını ifade eden Yüceer, iktidarın bu yöntemi kimden öğrendiğinin açık olduğunu belirtti: “Böyle çirkin kumpaslara, yoktan delil üretip suç atmaya bu toplum daha önce Balyoz, Ergenekon ve Odatv davalarında da tanık olmuştu. Anlaşılan şimdi terör örgütü dedikleri FETÖ’den miras diye bunu almışlar” açıklamalarında bulundu

 

‘’ADALET, ELBET TECELLİ EDECEK’’

 

Berberoğlu’nun ailesini ve dostlarını özlediğini fakat onlara en kısa zamanda kavuşacağına inandığını aktaran Yüceer, Berberoğlu’nun demokrasi mücadelesine tereddütsüz şekilde devam ettiğini ifade etti. Berberoğlu’nun adaletin tecelli edeceğine dair inancının, mücadeleye dışarıda devam edenlere umut olduğunu belirten Yüceer, Berberoğlu’nun yanından her çıktığında mücadele azminin katlandığını ifade etti.

 

‘’ENİS, ÖZGÜRDÜR’’

 

Özgürlüğün, tutuklu olmamak anlamına gelmediğini hatırlatan Yüceer, “Özgürlük tutuklu olmamak değil, onurlu bir şekilde yaşamaktır. Enis, özgürdür” dedi. Berberoğlu’nun mahkumiyetinin ağır aksak da olsa işleyen demokrasimizi derinden yaraladığını kaydeden Tekirdağ Milletvekili, iktidar ve onun güdümünde hareket eden yargının gerçeklere düşman olduğunu çünkü gerçeklerin iktidarın foyasını meydana çıkardığını belirtti.  

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ