'Finansal Okuryazarlık' eğitimi verildi

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Habitat Derneği işbirliği ile köylerde bulunan çiftçilere, 'Finansal Okuryazarlık' eğitimi verildi. Eğitim kapsamında ?

GÜNDEM 2.10.2017 20:28:00 0

PARAYI NASIL YÖNETECEKLERİNİ ÖĞRENDİLER

 

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köylerde yaşayan çiftçilere yönelik eğitim toplantıları düzenlendi. Habibat Derneği işbirliği ile gerçekleşen eğitimlerde, Babaeski Karamesutlu Köyü, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü, Merkeze Bağlı Kayalı Köyü ile Merkez Ticaret Borsası Toplantı Salonunda, özellikle genç çiftçilerin ağırlıklı katılımıyla "Çiftçiler İçin Finansal Okuryazarlık Projesi" kapsamında ‘Paramı Yönetebiliyorum’ konulu toplantılar düzenlendi.

 

TOPLANTILARA YOĞUN İLGİ

 

Habitat Derneğinin, gönüllü eğiticileri tarafından yapılan eğitim toplantılarında, Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında, paranın kullanımı, tasarruf, gelir - gider dengesi, nakit para akışı, ödemeler, kredi kartı kullanımı, birikim, iyi borç kötü borç, acil durum fonu, sigorta  vb. konularda,  çiftçilere alternatif çözümler sunmak, üretimden satış ve pazarlamaya, ürün fiyatı belirlemeden, nakit akışının doğru hareketliliğini sağlamaya her adımda verilecek olan finansal bilinç eğitimlerinin ülke üretimine ve ekonomisine katkı sağlayacağı amacı ile düzenlenen toplantılara katılım ve ilginin yoğun olduğu gözlendi. Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleşen toplantılara, İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili İlker Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Evren Gürpınar, Lüleburgaz İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Babaeski İlçe Müdür Vekili İsmail Küçük ve teknik personelin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantılarda, çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başta olmak üzere tarımsal ve hayvansal desteklemeler hakkında bilgilendirmeler yapılarak interaktif uygulama ile toplantılar sonlandırıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ