Hayırseverlerin Desteği İle Bir Okul Açılışı Daha Gerçekleştirildi

Aldığı göç ile birlikte hızlı bir büyüme gerçekleştiren Çerkezköy'de eğitime yapılan yatırımlar da devam ediyor.

GÜNDEM 29.09.2017 22:42:00 0
Hayırseverlerin Desteği İle Bir Okul Açılışı Daha Gerçekleştirildi

Sanayisi ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Çerkezköy’de yapılan okullarla birlikte de eğitim destekleri sürdürülüyor. Bu vesileyle geçtiğimiz yıl Çerkezköylü hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çiftinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne anaokulu yapılması için bağışladığı tripleks villaları, yeniden dizayn edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde anaokulu olarak açılışı gerçekleştirildi.

 

Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu’nun açılış törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy belediye başkan yardımcıları İmdat Özgör, Enver Bayram, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve İlçe Milli, Eğitim Şube müdürleri, Çerkezköy ilçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Hacı Bektaş Veli Derneği başkanı ve Alevi Dedesi Sinan Boztepe, Müjgan-Serkan karagöz çifti ve aileleri, Çerkezköylü iş adamı hayırseverler Seval-Ahmet Çetin çifti, Mahire-Mustafa Seçkin çifti, ÇTSO meclis Üyeleri, okul müdürleri, Büyükşehir belediyesi meclis üyeleri, Çerkezköy ve Kapaklı belediye meclis üyeleri, işadamları, öğrenci velileri ve kalabalık bir vatandaş kitlesi hazır bulundu.

 

‘’BİZİM BU OKUL İLE İKİ AİLEMİZ OLDU’’

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı hayırsever Serkan Karagöz yaptı. Karagöz, eşinin kalp ameliyatı olması nedeniyle hüzünlü olduğunu ifade etti. Açılışa verdiği katkılardan dolayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başta olmak üzere, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Belediye Başkanı Vahap  Akay’a, Milletvekili Ayşe Doğan’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür eden hayırsever Serkan Karagöz, ‘’ Bizler eğitim için, ülkemiz için evimizi değil, canımızı vermeye hazırız. Daha önce yaptırdığımız engelliler okulunda, engelli çocuklarımız eğitim görüyor. Bu anaokulumuzda da yaklaşık 100-125 dolayında minik yavrumuz eğitim görecek. Bizim bu okul ile iki ailemiz oldu. Çerkezköyümüze ve eğitim camiamıza hayırlı olsun’’ dedi.

 

‘’HAYIRSEVERLERDEN ÇERKEZKÖY’E ÇOK DESTEK VAR’’

 

Hayırsever Sekan Karagöz’ün konuşmasının ardından, kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Bir gönül zenginliği içinde bulunan Müjgan-Serkan Karagöz çiftini tebrik ediyorum. Yıllardır ikamet ettikleri evlerini Milli Eğitim’e bağışladılar. Hayırseverlerden Çerkezköy’e eğitim konusunda çok güzel destek var. Bunları gördükçe mutluluğumuz daha da artıyor. Çerkezköy’de hayırseverlerin yatırımları hızla artmakta. Tekli eğitime geçme fırsatı bulduk.Kısa zaman içinde de ilçemizde tekli eğitime geçileceğine inanıyorum. Çerkezköy’de Milli Eğitim yatırımlarında bizler güç birliği içindeyiz ve bu yönde olağan bir güç birliği var’’ şeklinde konuşan Akay, hayırlı olması dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.

 

BİR YIL İÇERİSİNDE 19 OKUL YAPILDI

 

Devlet imkanları ve hayırseverlerin katkıları ile bir yılda 19 okul yapıldığını belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, ”Dün Malkara’da bir hayırseverimizin yaptırdığı okulun açılışını yaptık bugün de Çerkezköy’de hayırsever Müjgan-Serkan karagöz çiftinin Anaokulunun açılışını yapıyoruz. Çocuklarımızın yarınları için çalışmanın içerisindeyiz. Amacımız nitelikli insan gücünü arttırmaktır. Hedefimiz ilimiz genelinde fiziksel yönde ve Akademik yönü yüksel okulların olmasıdır. Devlet ve hayırseverlerimizle birlikte bir yılda 19 okul yapıldı. Okul öncesinde doğru  iliklenen düğme çok önemlidir. Yanlış iliklenirse olmaz. Hayırsever Müjgan Serkan Karagöz Çiftine bu güzel okulu eğitime kazandırdıkları için teşekkür ediyor, okulun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘’0-6 YAŞ GRUBUNUN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ’’

 

0-6 yaş grubunun eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan “Hızla büyüyen ülkeyiz. İlimizde Çerkezköy, Çorlu, Ergene ve Kapaklı hızla göç almaktadır. Bu büyüme esnasında 0-6 yaş grubunun eğitimi çok önemli. Onların gelecekte sağlam adım atması için yapılan bu okul, Çerkezköy’ü daha iyi yerlere taşıyacaktır’’ dedi.

 

‘’EĞİTİM İNSANA YAPILAN EN DEĞERLİ YATIRIMDIR’’

 

Törende son konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; “Eğitim çok önemli ve değerli yatırım. Eğitim insana yapılan en değerli yatırımdır. Bu hayırseverlerimiz çevreye örnek olan insanlarımız. Çerkezköy’de hemen hemen her gün bir okul protokolü imzalıyoruz. Çerkezköy’de yapılan bu okullar sayesinde 2019 eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Biz vatandaşa yapılan yatırımdan mutluluk duyuyoruz. Bu güzel hizmetin Çerkezköy’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Müjgan-Serkan karagöz çiftine bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi. Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde okulun açılış kurdelesi, protokol üyeleri ile birlikte kesitli. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından yapılan ikramlarla birlikte tören son buldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ