Vali Özdemir: ''Hedefimiz, Köylerdeki Yaşam Kalitesini Arttırmak''

Köy ziyaretlerinde bulunan ve düzenli olarak köy muhtarları ile toplantılar düzenleyerek sorunlarını dinleyen Edirne Valisi Günay Özdemir, amacımız köylerdeki yaşam kalitesini arttırmaktır dedi.

GÜNDEM 29.09.2017 22:16:00 0
Vali Özdemir:

‘’AMACIMIZ: DAHA YAŞANILABİLİR BİR KÖY OLUŞTURMAK’’

 

Vali Günay Özdemir, hedeflerinin daha yaşanabilir bir köy olduğunu ifade ederek; “Köylere yönelik başlatılan kalkındırma projeleri kapsamında köylerin cami çevre düzenlemeleri, mezarlık çevre düzenlemeleri, köy halkına açık ortak kullanım alanların çevre düzenlemesi ve halk sağlığını doğrudan etkileyen çöp toplama ve içme suları konularında iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak amacı ile su depolarına klorlama makineleri alınmış ve kullanılmaya başlanılmıştır. Vatandaşlarımızın sağılığını yakından etkileyen çöp toplama faaliyeti alanında köylerde kullanılmak üzere 580 adet çöp toplama konteyneri ihtiyaçlara göre dağıtılmıştır. Yine bu alanda 2 adet 15 metreküp kapasiteli çöp toplama kamyonu alınarak, halkımızın hizmetine sunuldu. Yine köylerimizin doğal yapılarını bozmayacak ve yeraltı sularının kalitesini arttıracak doğal arıtma tesislerinin kurulması ile ilgili Edirne İl Özel İdaresi ile Çevre Koruma Vakfı tarafından ortaklaşa geliştirilen proje ile 252 bin TL kaynak sağlanmıştır. Toplam 1.483 kişinin yaşadığı Merkez Demirhanlı, Enez Abdürrahim, Enez Vakıf ve Keşan Gökçetepe köylerine doğal arıtma tesisi kurulmasına katkı sağlanmıştır ” dedi.

 

576 MİLYON 500 BİN TL KAYNAK AKTARILDI

 

Edirne İl Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan ise Vali ve Vakıf Başkanı Günay Özdemir’in talimatları ve yönlendirmeleri ile köylerimizle alakalı Haziran ayında başlayan çalışmalarla, 47 köye çevre düzenleme konularında kullanılmak üzere 576.500.000 Türk Lirası kaynak aktarımının sağlandığını söyledi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN