"2018 YILI, KAPAKLI YILI OLACAK"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı'da gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısın

GÜNDEM 28.09.2017 21:46:00 0
"2018 YILI, KAPAKLI YILI OLACAK"

Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İ. Fevzi Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Fatih Ünsal, M. Zeki Gürcün,  Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları,  Kapaklı Belediyesi yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı.

 

"TOPLANTININ HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM"

 

Toplantıda konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "3,5 yıldır Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız koordineli bir şekilde devam ediyor. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi'nin yatırımlarını değerlendireceğiz. Tekirdağ'a yapılan hizmetler etle tırnak gibidir. Bu nedenle sorunları beraber değerlendirip beraber çözeceğiz. Buradan bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Bizim Büyükşehir Belediyesi ile Daire Başkanları ya da diğer icra kurulu arkadaşlarımızla herhangi sorunumuz yoktur. Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantı tamamen Kapaklı ilçemizin yararınadır. Eksik olan noktaları belirleyip hep birlikte çözüme ulaştırmak amaçlıdır. Toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

"ÖNÜMÜZDEKİ 50 YILA HİTAP EDEBİLECEK BİR ALT YAPI ÇALIŞMASINA GİRECEĞİZ "

 

Geriye tam 1,5 sene hizmet süremiz kalmış oluyor. Biz bu arada daire başkanlıklarımız ve TESKİ ile hizmete başladığımızdan bugüne kadar yapılanları ve Büyükşehir Belediyemizin geldiği noktayı, düzenlenen brifinglerle değerlendirdik ve değerlendirmeye de devam ediyoruz. İlçe belediyelerimizle yaptığımız bu çalıştayların da ilçe için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bugün Kapaklı ilçesinde yapılanları, kalan 1,5 sene içerisinde yapılacakları konuşacağız ve yatırımlarını programlayacağız. 1 Ekim 2017'den itibaren önümüzdeki 1 yıl boyunca Kapaklı yılı olacak. En kısa zamanda en büyük alt yapı atılımı ile çalışmalarımıza başlamış olacağız. Yaklaşan seçimler nedeniyle oy kaygısı taşıyan hiçbir belediye başkanı ya da siyasetle uğraşanlar böyle bir riske girmez. Biz vatandaşlarımızın daha iyi bir yaşam sürmeleri için önümüzdeki 50 yıla hitap edebilecek bir alt yapı çalışmasına gireceğiz. Burada önemli olan vatandaşlarımızın mutluluğu, çocuklarımızın geleceğidir. Başkanımızın taleplerini ve 2018 yılı yatırımlarımızı değerlendireceğiz. Göreve geldiğimizden bugüne çok büyük yatırımlar yaptık. Kalan 1,5 senemizde daha aktif bir şekilde çalışacağız. Zaman çok önemli. Biz de bugün burada zamanı en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi planlayacağız." dedi.Başkan Albayrak'ın ardından konuşma yapan Mali Hizmetler Daire Başkanı Müveddet Işık, 2016, 2017 yıllarında hazırlanan yatırım planı kapsamında Kapaklı ilçesi için ayrılan bütçeyi paylaştı ve bugüne kadar ilçeye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 26 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. Mali Hizmetler Daire Başkanının ardından TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Ünal bir konuşma yaparak, TESKİ'nin ilçedeki çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Ünal konuşmasına, "Bekleyen işlerimizi bir an önce tamamlayıp teslim edeceğiz. 2018 yılı Tekirdağ Büyükşehir'de olduğu gibi TESKİ için de Kapaklı yılı olacak. Tüm bu planlanan projelerimizin tamamlanmasının ardından Kapaklı daha güzel, daha yaşanabilir bir hale gelecek" şeklinde devam etti.

 

TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Ünal'ın ardından Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek, yapılan yol yapım işlerinin her yıl detaylı olarak rakamsal bilgisini verdi ve Kapaklı'da toplam 53,5 kilometre yol yaptıklarını belirtti.  Demirbilek, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğinin altını çizdi. Toplantıda konuşma yapan Etüt Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan,  Karaağaç İlköğretim Okulunun doğalgaz dönüşümünün ve otobüs terminalinin bakım çalışmasının yapıldığını, Cemevi ısıtma sisteminin yenilendiğini söyledi. Kültür Merkezinin temelinin atıldığını ve yapımının hızla devam ettiğini belirten Doğan, Karaağaç ve Bahçeağıl'da yapılmak üzere iki adet futbol sahası projesinin de olduğunu söyledi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ