Öğrenciler Seslendirecek, Onlar Dinleyecek

Trakya Kalkınma Ajansı mali desteği ile Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Anadolu Lisesi ortaklığında yapılan projenin açılışı Tekirdağ Anadolu Lisesiâ€?

GÜNDEM 26.09.2017 20:05:00 0
Öğrenciler Seslendirecek, Onlar Dinleyecek

Açılış törenine; Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Öz, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, İşkur Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mustafa Dönmez, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Berkay Çakır, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ile okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

SERTİFİKALARRI VERİLDİ

 

Proje kapsamında ilk aşamada 13 Kursiyere 32 saatlik Serbest Baston Hareketleri, 15 Kursiyere de 176 saatlik Braille Kabartma Yazı Eğitimi verildi.

 

ÖĞRENCİLER SESLENDİRECEK, ONLAR DİNLEYECEK

 

Projenin ikinci kısmında Tekirdağ Anadolu Lisesi Bünyesine Görme Engelliler Kütüphanesi kurularak hizmete girdi. Üç bölümden oluşan kütüphanenin birinci bölümü; bir ses kayıt stüdyosu, ses montaj birimi ve Braille yazıcı ünitesinden oluşmaktadır. İkinci bölümde ise bedensel engellilerin ve görme engellilerin kullanabilecekleri ekipmanlarla donatılmış 3 adet bilgisayar bulunmaktadır. Üçüncü bölüm ise 12 kişinin aynı anda eğitim alabileceği Braille Eğitim alanı ve Braille ekipmanlarından meydana gelmektedir. Projede kurulan web sitesine Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerince seslendirilecek kitaplar sesli içerik olarak stüdyoda oluşturularak görme engellilerin hizmetine sunuldu.