Tanışma toplantısı yapıldı

Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin katılımıyla bir tanışma (oryantasyon)

GÜNDEM 25.09.2017 20:12:00 0
Tanışma toplantısı yapıldı

SUNUM YAPILDI

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya; Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman Hocaoğlu Bahadır, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha Musaoğlu, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem Erol, Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Yard. Görkem Özgür,Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Uzman Mehmet Fatih Çömlekçi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Türker Ceylan,Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli Bediriye Atasever   ve uluslararası öğrenciler katıldı.

 

Tanışma toplantısının açılış konuşmasını yapan Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman Hocaoğlu Bahadır, Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü olarak uluslararası öğrencilerin üniversiteye uyum ve bölümlerini tanıma süreçlerini hızlandırmaya yardımcı olacaklarını belirterek yıl boyunca öğrencilerin de aktif katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi. 

 

Ardından Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Uzman Mehmet Fatih Çömlekçi Kırklareli'ni, üniversiteyi  ve biriminin uluslararasılaşma stratejilerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından misafir konuşmacı olarak Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Yard. Görkem Özgür, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu hakkında bir bilgilendirme yaptı ve öğrencilerden gelen Türkiye'de ikamet süreçleri ile ilgili soruları ayrıntılı bir biçimde yanıtladı.