Saray Belediyesi ödülle döndü

Uluslar arası Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından düzenlenen ödül gecesinde Saray Belediyesi ödüle layık görüldü. Saray Belediyesi'nin bu yıl düzenlediği Kültür, Sanat ve Barış Festivali

KÜLTÜR SANAT 25.09.2017 09:35:00 0
Saray Belediyesi ödülle döndü

ÇOBAN: ‘’ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA GÖRKEMLİ BİR FESTİVAL DÜZENLEYECEĞİZ’’

UNESCO'nun proje ortağı olan ve dünyanın birçok yerinde uluslararası folklar festivalleri ve geleneksel sanat organizasyonları düzenleyen CIOFF tarafından Türkiye'de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ödül töreni Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türkiye'deki festivallere katılan konuk ülkelerin oylarıyla belirlenen 'En İyi Festival Başarı' ödülünün sahibi Saray Belediyesi oldu. 12 yıldır düzenlenen Saray Belediyesi Kültür, Sanat ve Barış Festivali, bu yıl beşinci kez uluslararası boyutta gerçekleştirildi. Saray Belediyesi bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Uluslar arası Kültür Sanat ve Barış Festivali ile geceden ödülle döndü. Ödülü Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban aldı. Çoban burada yaptığı konuşmada Saray halkının selamlarını ileterek; "Festivalimiz kültür ve sanat festivaliydi. 2016 yılında bölgemizde ve ülkemizde yaşanan savaşlar, acılar ve gözyaşlarına son olması dileğiyle festivalimizin ana temasını barış olarak niteledik. Dünya uluslarının kültürüne, sanatına, folkloruna, barışına katkı sunanlara 'Selam olsun' diyorum. Saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

2018 YILI SARAY BELEDİYESİ’NİN 100. YILI

Saray Belediyesi Folklor ekibinin de sahne aldığı gecede Kırklareli yöresinden bir oyun sergilendi. Tören sonrası konuşan Çoban; ‘’2018 yılı Saray Belediyesi'nin 100'ncü yılı. Bu vesile ile halkımız ve bölgemiz adına daha görkemli bir festival düzenleyeceğiz’’ dedi.