Zübeyde Hanım Parkındaki kaçak yapı yıkıldı

Edirne Belediyesi, kiraya verdiği Zübeyde Hanım Parkı'nda işletmeci tarafından yeşil alana izinsiz yapıldığını tespit ettiği  bin 273 metrekarelik inşaatı, mahkeme kararı ile yıktı.

GÜNDEM 24.09.2017 18:00:00 0
Zübeyde Hanım Parkındaki kaçak yapı yıkıldı

İŞLETMECİNİN İTİRAZI KABUL EDİLMEDİ

 

Edirne Belediye 1'inci Murat Mahallesi'nde 3 dönümlük park alanında büfe açılması için kiraya verdiği Zübeyde Hanım Parkı'nda işletmeci Hasan Çekiçli tarafından 1273 metrekarelik yeşil alana inşaat yapıldı. Edirne Belediyesi bu yapının kaçak olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda yıkım kararı aldı. İşletmeci, Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne yıkım kararına itiraz etmesiyle mahkeme kararı incelemek üzere yıkımı durduruldu. Kararı inceleyen mahkeme işletmecinin başvurusunu reddetti.

 

"20 YILLIK EMEĞİMİZ YIKILACAK"

 

Edirne Belediye ekipleri kaçak yapının içindeki malzemeleri başka bir alana çıkararak kepçe ile inşaatı yıktı. Yıkıma karşı çıkan aile yakınları tepki gösterdi. Park işletmecisi Hasan Çekili, kaçak yapılan binayı belediye proje sunup yaptıklarını öne sürdü. Yapılan kaçak bina için önceki belediye yönetiminin izni olduğunu savunan Çekili, "2010 yılında Edirne Belediyesi'ne bu yapıyla ilgili projemizi sunduk, onlar da 'yapın' dedi. Biz bu binayı kafamıza göre yapmadık, onların izniyle yaptık. Şimdi 'Yıkacağız' diyorlar. Biz bunu bir gecede, bir günde de yapmadık. Belediye yönetimi değişince 'Yıkın' diyorlar. Edirne'de çok kaçak yapı var, onları da yıksınlar. Sonra dediler burası kaçak. Ben 20 yıldır belediyenin kiracısıyım. Burada 55 kişi ekmek yiyor. Belediye yıkım kararı verdi. Yaklaşık 500 bin lira kapalı alan için yatırım yaptım, 20 yıllık emeğimiz yıkılacak" dedi.

 

"BÜFE OLARAK İŞLETMEYE DEVAM EDEBİLİR"

 

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar, yıkım sonrası yaptığı açıklamada, Zübeyde Hanım Parkı'nda  kiracının bin 273 metrekare izinsiz inşaat yaptığını söyledi. Park içinde ruhsatsız alanların yıkıldığını belirten Asar, "Kiralanan alanın ruhsatlı 32 metrekareden biraz büyük büfesi ve iki adet çardağı olması gerekmektedir. Ancak burada bin 273 metrekare, belediyeden izni olmayan ve ruhsatsız alanlar yapılmıştır. Bununla ilgili belediyeye ve cumhuriyet başsavcılıklarına şikayetler gelmiştir. Mevcut kiracımızın kiracılığını sonlandırmakla ilgili bir işlemimiz yok. Yalnızca kiracımızın yapmış olduğu izinsiz yapıları yıkmakla ilgili bir işlemimiz var. Bu alanla ilgili bir imar planı değişikliğimiz veya buranın park dışında kullanımı ile ilgili belediye olarak herhangi bir tasarrufumuz yok. Böyle bir niyetimiz de yok. Düzenlemeler yapıldıktan sonra park olarak kullanılmaya devam edecektir" dedi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım sırasında parkın bulunduğu cadde bir süreliğine trafiğe kapatıldı.