Şehit ateşi Trakya'ya bir kez daha düştü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Edirne'ye bağlı Meriç Küplü Beldesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Sercan Fidan ile bir sivil işçi şehit ol

GÜNDEM 23.09.2017 13:53:00 0
Şehit ateşi Trakya

Hakkari’nin Irak sınırındaki Tekeli Taburu'na bağlı 2867 rakımlı tepedaki modüler üs bölgesi çalışma alanına PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Edirne'ye bağlı Meriç Küplü Beldesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Sercan Fidan ile bir sivil işçi şehit oldu.

 

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Tekeli Taburu'na bağlı 2867 rakımlı tepedaki modüler üs bölgesi çalışma alanına PKK'lı teröristler tarafından havan, roket ve doçka atışıyla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda Edirne'ye bağlı Meriç Küplü Beldesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Sercan Fidan ile bir sivil işçi şehit oldu. 2 asker de yaralandı. Yaralanan askerler Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.

 

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

 

Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olduğu öğrenilen Sercan Fidan’ın bir yılı aşkın süredir sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit sözleşmeli Er Sercan Fidan’ın evlilik hazırlıkları yaptığı ve bir süre önce de babaannesinin vefat ettiği öğrenildi.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "23.09.2017 günü ilimiz Şemdinli İlçesi Tekeli Taburu’na bağlı 2 bin 867 rakımlı tepeye sınırın Irak tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan havan, roket ve doçka atışı sonucu, modüler üs bölgesi çalışmasında görevli 1 işçi ve bölge emniyetinden sorumlu 1 askeri personel şehit olmuştur, 2 askeri personel ise yaralanmıştır. Yaralı personellerin tedavileri sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

 

Önceki senelerde de Trakya’nın çeşitli bölgelerine şehit ateşi düşmüştü.