Her şey öğrencilerin güvenliği için

2017-2018 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte Trakya'da okul çevresinden içkili mekanlara varana kadar her alanda uygulama yapıldı. 

GÜNDEM 20.09.2017 20:55:00 0
Her şey öğrencilerin güvenliği için

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü  okulların açılmasıyla birlikte il genelinde 59 ekiple 177 polisin katıldığı, 'Çocukların Korunmasına Yönelik denetim' adı altında uygulama yaptı, bu uygulamada 771 kişiye GBT sorgusu yapıldı. Öte yandan Edirne Belediyesi Trafik Zabıta Denetleme ekipleri, öğrencilerin okullara güvenle gidebilmesi için servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimleri arttırdı. Servislerin kurallara uyup uymadıklarını inceleyen ekipler, kurallara uymayan servis şoförlerine cezai işlem uyguladıklarını belirtti.

 

771 KİŞİYE GBT SORGUSU YAPILDI

 

Yeni eğitim öğretim sezonunu başlamasıyla birlikte çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim dönemini tamamlamaların için Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ‘Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim’ yaptı. Tekirdağ genelinde yapılan denetimde 59 ekip ve 177 polis görev yaparken, risk analizine göre sıkıntılı olarak nitelendirilen okul çevreleri, okul çevrelerindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, okul servis araçları, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, internet ve oyun salonları alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili mekanlar gibi yerlerde yapılan denetim yapıldı. Uygulamada toplamda 771 kişiye GBT sorgusu yapıldı, 1 şahıs ise arama kararı bulunması sebebiyle yakalandı.

 

SERVİS ARAÇLARININ DENETİMİ DEVAM EDECEK

 

Servis araçlarına yönelik olarak uygulama yapan emniyet güçleri 98 adet öğrenci servisini denetledi. 6 araca eksiklikleri dolayısıyla idari işlem uygulanırken, Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, uygulamaların aralıksız devam edeceği belirtildi.

 

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN UYGUNLUĞU DENETLENDİ

 

Okullara öğrenci taşıyan servisler, okulla giriş ve çıkış saatlerinde Edirne Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri tarafından denetleniyor. Ekipler, öğrencilerin okula gidip-gelirken kullandıkları okul servislerinin yıllık çalışma ruhsatlarının, araç şoför tanıtım kartının, araç yolcu taşıma kapasitelerinin uygun olup olmadığını ve öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını inceliyor. Kurallara uymayan okul servisleri için 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Edirne Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğine göre cezai işlem uygulanıyor. Yetkililer, vatandaşların servis araçlarıyla ilgili her türlü öneri ve şikayetlerini Alo 153 numaralı hatta yapabileceği gibi Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün  0(284) 225 19 78 numaralı hattına bilgi verilebileceğini belirtti.