Değerlendirme toplantısına katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray'da gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıld?

GÜNDEM 20.09.2017 20:41:00 0
Değerlendirme toplantısına katıldı

Saray Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Mehmet Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları  Neşat Erdoğan, Şeref Çetin, Yrd. Doç. Dr. İpek Elif Atayman ile daire başkanları ve Saray Belediyesi yetkilileri de yer aldı.

 

“BENİM SARAY İÇİN BİR HEDEFİM VAR”

 

Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Kadir Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimiz ile yaptığımız toplantılara Saray ile devam ediyoruz. 1 Ekim 2017'den itibaren hizmet süremiz 3,5 yılı doldurmuş olacak. Kalan süremiz içerisinde planladığımız tüm projeleri hayata geçireceğiz. Bu toplantıların amacı da bu projeleri konuşmaktır. Benim Saray için bir hedefim var. Bu da, ilçemizin belli bir nüfusu aşmasıdır. Böylece hizmette farklı bir boyut kazanmış olacak."şeklinde konuştu. 

 

"ÇALIŞMALARIMIZI KOORDİNELİ SÜRDÜRÜYORUZ"

 

Başkan Albayrak'ın gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından söz alan İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan Saray'da iki tane itfaiye istasyonu olduğunu belirterek, "5 araç ile vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Saray'ın personel durumu da gayet iyi' Sadece fiziki mekan olarak küçük bir sıkıntı var, onu da ilerleyen günlerde çözeceğiz. İtfaiye Daire Başkanlığı olarak ilçe belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışmayı sürdürüyoruz" dedi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan ise Saray'daki mezarlıkların bakımının düzenli olarak yapıldığını, ilçenin 347 noktasında düzenli aralıklarla ilaçlamaların gerçekleştiğini ve yapılacak mezbahanın ihale aşamasında olduğunu belirtti.

 

“HAYVAN DAĞITIMI YAPTIK”    

 

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan yaptığı konuşmada "Saray'da hayvancılığı, özellikle de mandacılığı geliştirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Hayvan dağıtımı yaptık. 7 kırsal mahallede toplam 16 bin dönüm alanda mera iyileştirmeleri gerçekleştirildi. Çiftçilik ve hayvancılık alanında 31 adet eğitim yapıldı. Kırsal turizmi geliştirmek amacı ile yürüttüğümüz projemizdeki 10 mahallenin 3 tanesi Saray'da bulunuyor. Bu mahallelerde proje kapsamında çalışmalar yürütüldü. Tarla yollarında çalışmalar yapıldı." ifadelerini kullandı. 

 

"TESCİLLİ KÖPRÜNÜN RESTORASYONU TAMAMLANDI"

 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş "Saray'da çöp toplama işleri düzenli olarak yapılıyor. Bir adet çöp alanı var, çöp transfer istasyonu yapım aşamasında. Mevcut çöp alanı rehabilite edilecek." şeklinde konuştu. Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral, Saray'da yol çizgi çalışmaları yapıldığını ve 98 adet durağın ilçenin belli yerlerine dikildiğini söyledi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgide Saray tescilli köprünün restorasyon çalışmasının tamamlandığı, Büyükyoncalı İlkokulu'nun restorasyon çalışmasının başlaması için de kurudan karar beklendiği belirtildi.