Gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan "19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kem

GÜNDEM 19.09.2017 20:41:00 0
Gaziler günü kutlandı

Atatürk Anıtına  çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Törene     Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay  3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, , Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Gaziler, STK temsilcileri, şehit aileleri ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘’19 EYLÜL, TÜRK KAHRAMANLIĞININ TAÇLANDIĞI GÜNDÜR’’

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan yaptığı konuşmada, ‘’19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gündür. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu, 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen işgalci Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş ona tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak cephede bozguna uğratmıştır. Kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman bir sene içinde toraklarımızda tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi Anadolu’nun paylaşım planı olan Sevr anlaşması gerçekleşecek dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı’’ dedi.

 

‘’UNUTMAYINIZ Kİ ŞEHİT NURLANMIŞ GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR’’

 

Yarlıgan; ‘’Gazilerimiz ve şehitlerimiz cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve gaziler toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Unutmayınız ki şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir. Orduya sadakat şerefimizdir. diyen gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu güzel vatan için canımızı vermeye hazırız. Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın giderek artan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki; Türk halkının azim ve kararlılığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonuna dek yaşatmaya muhtekirdir. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan kalkışma olayı tüm milletimizi olduğu kadar bilhassa biz gazilere derinden yasaklamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin hedef alan bu olayı tüm gazilerimiz adına kınıyorum. Yüzyıllardır bu güzel vatan için canlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetlerini bu olay ile bağdaştırmak istemiyoruz. Bu ülkemizin ve halkımızın her zamankinden daha çok güçlü bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı olduğunu bir kez daha ifade ederken tüm gazilerimizin yaşı ne olursa olsun vatan savunması için her daim vazifeye hazır olduğunu bilmenizi istiyorum’’ dedi.