72 yaşında okuma-yazma öğrenmeye başladı

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde 72 yaşındaki Kamile Dikte, yeni eğitim-öğretim yılının başladığı ilk günde, Süloğlu Halk Eğitim Merkezi'nde okuma- yazma kursuna başladı.

GÜNDEM 18.09.2017 21:34:00 0
72 yaşında okuma-yazma öğrenmeye başladı

Okuyamadığı için çok üzüldüğünü, bu nedenle kursa başlamaya karar verdiğini söyleyen Dikme, "Çocuklarım başka şehirlerde yaşıyor, onlara gittiğimde tabela bile okuyamıyor olmam çok gücüme gidiyordu. Bir de Türkiye'yi kuran Atatürk'ü okumak istiyorum" dedi.

 

OKUMA YAZMA KURSUNA BAŞLADI

 

Süloğlu ilçesinde oturan 4 çocuk ve 10 torunu olan Kamile Dikte, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününde okuma-yazma kursuna başladı. İstanbul ve İzmir gibi şehirde oturan çocuklarına ziyarete gittiğinde tabela bile okuyamadığı için çok üzüldüğünü anlatan Kamile Dikme, bunun için okuma-yazma kursuna başlamaya karar verdiğini söyledi. Yeni okula başlayan bir çocuk kadar heyecanlı olan Kamile Dikme, eline defterini ve kalemini aldıktan evinin hemen yanında bulunan Süloğlu Halk Eğitim Merkezi'ne geliyor.

 

"OKUMA YAZMA BİLMEDİĞİM İÇİN AĞLIYORDUM"

 

Çocuklarının başka şehirlerde oturması nedeniyle sık sık ziyarete gittiğini ancak tabela bile okuyamadığı için çok üzüldüğünü ifade eden Kamile Dikme, "Evlatlarımı okuttum, sıra bana geldi diyerek başladım. Benim çocuklarım hep farklı şehirlerde yaşıyor. O nedenle ben ziyarete gittiğimde otobüslerden ineceğim yeri bile bilmiyordum. Tabelaları okuyamıyordum. Okumayı çok istedim. Bir yere gittiğimde tabela bile okuyamıyorum çok gücüme gidiyordu. Ben buna çok üzüldüm. Okur yazarlığım olsa her yeri kolayca bulacaktım. Ölene kadar okumaya devam etmek istiyorum. Okuma yazma öğrenmek için çok heyecanlandım. Akşamları evde otururken bilmediğim için ağladım. Oğluma, çocuklarıma, eşime sordum, hepsi beni çok destekledi. Evimin yanında Süloğlu Halk Eğitim Merkezi var diye hemen gelip yazıldım. Burada da bana çok yardımcı oldular, çok ilgilendiler. Hemen kursa başladık. Benim tek istediğim okuyabilmek, bilmemek çok zor. Yazıları bilmemek çok zor. Alışveriş yapabildiğini ancak ama okuyamıyorum. Bir de Atatürk bizim için neler yapmış ama okuyamıyorum. Şimdi okuyup bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.