"Engelli vatandaşlarımız da üstgeçidi kullanabilecekler"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Süleymanpaşa'da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na yapılacak olan üst geçidi asansör sayesinde engelli vatandaşlarında kullanabileceğini söyledi. 

GÜNDEM 15.09.2017 21:11:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa’da Hürriyet Mahallesi'ndde bulunan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na yaya üstgeçidi inşa ediliyor. Yayaların karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştıracak ve bölgede trafik güvenliğini arttıracak olan üstgeçidin inşaat çalışmaları başlatıldı.

 

HEM İŞLEVSEL HEM DE ESTETİK

 

62,5 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde, 5,9 metre yüksekliğinde ve toplam 644 metrekare alana sahip üstgeçit bölgenin ihtiyaçları gözetilerek tasarlandı. Üstgeçit işlevsel olmasının yanı sıra estetik bir görünüme sahip. Üstgeçitte yürüme engelli vatandaşların yararlanabileceği engelli asansörü de bulunuyor. 1 milyon 593 bin TL ihale bedelli Süleymanpaşa Yaya Üstgeçidi Şubat 2018'de tamamlanarak hizmete sunulacak.

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR DA KULLANABİLECEK

 

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen ve görevlilerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bir önemli projemizi daha hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süleymanpaşa ilçemizde, oldukça yoğun bir trafik olan bir bölgede yaya üstgeçidi inşa ediyoruz. Yayalar karşıdan karşıya geçişlerini güvenli bir şekilde yapabilecekler. Asansör sayesinde yürüme engelli vatandaşlarımız da üstgeçidi kullanabilecekler. Süleymanpaşa'ya İstanbul yönünden giren vatandaşlar, modern bir mimari olan bu üstgeçit ile karşılaşacaklar. Her bakımdan Süleymanpaşa'ya yakışan bir üstgeçit olacak. Halkımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.