Edirne, 60 yıllık sorundan kurtuluyor

Edirne Belediyesi, Havsa, Lalapaşa, Süloğlu İlçeleri ile 96 köye hizmet verecek yeni katı atık tesisinin ihalesi düzenlenen törenle imzalandı.

YAŞAM SAĞLIK 15.09.2017 17:31:00 0
Edirne, 60 yıllık sorundan kurtuluyor

Önümüzdeki ay Hıdırğa Köyü'nde faaliyete geçecek yeni  Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf  Tesisi'nde çöpten elektrik üretilmesi hedefleniyor.

 

ESKİ ÇÖPLÜK 13 EKİM'DE KAPATILACAK

 

Edirne Katı Atık Birliği tarafından işletme ihalesi yapılan, kentin 60 yıllık kanayan yarası çöplük sorununu çözecek, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin işletme sözleşme imzası, konudan en çok mağdur olan Yıldırım Mahallesi Gökkuşağı Parkı'nda atıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eski çöplüğe 13 Ekim itibariyle çöp dökülme işleminin biteceğini belirterek, "Artık Yıldırım'a çöp dökme işi bitmiştir o kadar" dedi.

 

BAŞKAN GÜRKAN VATANDAŞTAN ÖZÜR DİLEDİ

 

Başkan Gürkan, ihaleyi alan firmanın Türkiye'de her yerde iş yapan deneyimli bir şirket olduğunu belirterek, yapılacak tesisin Türkiye'deki en kaliteli tesislerden birisi olacağını söyledi. Firmanın bu tesisle birlikte Edirne'ye ciddi yatırım yapacağını söyleyen Gürkan, "İnşallah hak ettikleri, anaların ak sütü gibi helal olan kazancı da buradan kazanacaklar. Dolayısıyla tüm Edirne'de kazanacak. Bu yaz siz vatandaşlarımıza çok ciddi sıkıntılar yaşattık. Çöplük çok tutuştu. Yangınlar çıkarıldı. Tabi önlemek bizim görevimiz, bazen başarıyla görevimizi yaptık, bazen yapamadık. Ben Yıldırım ve Yeniimaretli hemşerilerimdem yaşattığımız tüm sıkıntılar için özür dilerim. Bizleri bağışlayın" dedi.

 

YÜZDE 10 PAY ALINACAK

 

Tesise dökülecek her çöp için birliğe bağlı belediyelerden hiçbir ücret alınmayacağını, üstüne şirketin cirosundan yüzde 10 pay alacaklarını da sözlerine ekleyen Gürkan, "Yani halkçılık lafla değil icraatla oluyor. Nehir kenarında balıkçılıkla olmuyor. Buradan çok şikayetçi olduğunuz eski çöplükle ilgili tarih vermek istiyorum. Gelirken firma sahibi Ender beyle konuştuk. Kısmetse 13 Ekim'de oraya çöp dökme işlemi bitecek. Orayı rehabilite edeceğiz Yemyeşil bir alan olacak. Bittiğinde siz bile inanamayacaksınız" ifadelerini kullandı.