Çerkezköy'e AFAD'dan yardım

Geçtiğimiz Temmuz ayında aşırı yağıştan dolayı sel felaketiyle karşı karşıya kalan Çerkezköy'e Afet ve Acil Durum İl Başkanlığı tarafından 20 bin TL yardım gönderildi.

GÜNDEM 14.09.2017 20:11:00 0
Çerkezköy

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan aşırı yağış nedeniyle zarar gören yerlerde bakım ve onarım çalışması yapılması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Çerkezköy Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda, 20 bin TL yardım yapılacağı belirtildi.

 

MAĞDUR OLAN VATANDAŞLAR İÇİN 20 BİN TL YARDIM GÖNDERİLDİ

 

Çerkezköy’de yaşanan aşırı yağıştan dolayı şehrin bazı kesimlerinde su birikintileri ve sel oluşmuştu. Mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanması için AFAD, Çerkezköy’e 20 bin TL yardımda bulundu. Kaymakamlığa tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, ‘’18.07.2017 tarihinde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen sel afetinden konutları hasar gören afetzedelere acil yardım yapılmak üzere; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından İlçemizden 40 afetzede için toplamda 20.000,00 TL. yardım yapılması uygun görülmüştür’’ ifadeleri kullanıldı. Ayrıca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Harcama Komisyonu tarafından alınan karar gereği Kaymakamlık tarafından kurulan “Acil Yardım Harcama Komisyonu” tarafından afetzedelere belirlenen tutarlar imza karşılığı ödeneceği kararlaştırıldı.