Korsan derdi servisçileri gerdi!

Tekirdağ Servisçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Gündoğdu bölgesellik kurallarına uyulmaması ve korsan servisçilerin de bir hayli çoğalmasıyla ekmeklerine adeta taş koyulduğunu söyledi.

GÜNDEM 13.09.2017 00:39:00 0
Korsan derdi servisçileri gerdi!

Tekirdağ Servisçiler Derneği üyeleri tarafından dernek binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya çok sayıda dernek üyesi de katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Gündoğdu bölgesellik kurallarına uyulması ve gerekli denetimlerin yapılmasını isteyerek şöyle konuştu:        

 

“KAFALARINA GÖRE TAŞIMA HİZMETİ YAPIYORLAR

 

Bize verilen kararda Çerkezköy’de taşıma belgesi olmayan servisçilerin, burada servis taşıyıcılığı hizmeti yapamayacağı yazıyor. Ama başka bölgeden servisçiler burada kafalarına göre taşıma hizmeti yapıyorlar. Gerekli denetim yok. Uygulama yok. Burada olan biz servisçilere oluyor. Sorunlarımızı, ilgili makamlara iletiyoruz. Fakat sorunların çözümü konusunda gerekli denetimler uygulanmayarak, biz servisçiler mağdur durumuna düşürülüyor. Bu sorunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. İlgili denetimler yapılmalı ve cezai yaptırımlar uygulanmalıdır’’ dedi.

 

“ŞİRKETLER KORSANLARI TERCİH EDİYOR”

 

Birçok şirketin UKOME’nin belirlediği fiyatların altında fiyat verdikleri için korsan servisçileri tercih ettiğini anlatan Gündoğdu: “Yetki belgesi olmadan firmalara teklifte bulunan korsan servisçiler, bizim işlerimize taş koyuyor. Biz ekmeğimizi servisten kazanan insanlarız. Bunun için gerekli prosedür neyse onu uyguluyoruz. Ama öbür taraftan baktığınızda arabası olan SRC belgesi olan başka bir kişi, ‘servisçilikle hiç alakası olmayan kişiler’ firmalara düşük fiyattan teklifte bulunarak, UKOME’nin verdiği kararı ayaklar altına alıyorlar. Ulaşım Koordinasyon ve Dairesi Başkanlığı’nın verdiği karara uymayarak, ayaklar altına alıyorlar.”şeklinde konuştu.

 

“150 ARAÇLA EYLEM YAPACAĞIZ”

 

İleriki günlerde konuya dikkat çekmek amacıyla 150 araçlık bir konvoy ile eylem yapacaklarını vurgulayan Gündoğdu: “Önümüzdeki günlerde 150 araçlık bir konvoyla eylem yapacağız. Kendi aramızda birlik ve beraberliği sağladığımızda, sorunlarımızın çözüleceğine inanıyorum. Basın kanalıyla sorunlarımızı gerekli makamlara iletme yoluna gideceğiz. Fakat sorunlarımız çözüme kavuşturulmaz ise işimizi kontak kapatmaya kadar götüreceğiz. Şuan burada olan arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde 100 araçla kontak kapatmaya gitme yoluna gideceğimizi ifade ettik. Diğer servisçilerle de görüşüp gerektiğinde araçlarımızın kontaklarını kapatacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL