Çorlu'da jeneratörler su pompalayacak

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, elektrik kesintisi sonucu meydana gelen su kesintilerini önlemek amacıyla 27 adet sanayi tipi dizel jeneratörü hizmete sundu.

GÜNDEM 13.09.2017 00:22:00 0
Çorlu

27 ADET SANAYİ TİPİ JENARATÖR ALINDI

 

TESKİ tarafından şehir şebekelerine verilen içme suyunun yüzde 85'i, sayısı 400'ün üzerinde olan derin su kuyularından karşılanıyor. Elektrik hatlarında meydana gelen arızalardan ve bölgesel elektrik dağıtım şirketinden kaynaklanan kesintilerden dolayı şehir şebeke hatlarına içme suyu pompalayan motorlar devre dışı kalıyor. Dolayısıyla elektrik kesintileri, su kesintilerine neden oluyor. Son dönemde sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla TESKİ tarafından ihale yoluyla, 2 adet 50 kVA, 14 adet 150 kVA, 4 adet 250 kVK, 1 adet 300 kVA, 6 adet 500 Kva olmak üzere 27 adet sanayi tipi jeneratör satın alındı. Söz konusu jeneratörlerin 22'si Çorlu, 2'si Hayrabolu, 2'si Marmara Ereğlisi, 1'i Malkara'da bulunan derin su kuyularında faaliyete geçirildi.

 

ÖNCELİK ÇORLU'YA VERİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yeni hat yapımından tesis inşaatlarına, arıtma tesislerinden dere ıslahına kadar pek çok projeyi, 11 ilçede eş zamanlı çalışmalarla hayata geçirdik. Halkımızın ihtiyaçları arasında önemli bir yer tutan içme suyunu kesintisiz bir şekilde abonelere ulaştırabilmek için su kuyularında sanayi tipi jeneratörleri faaliyete geçirdik. Gerçekleştirilen bu çalışma çok büyük ve son derece faydalı bir yatırımdır. Sanayi tipi jeneratörlerin kurulumunda nüfusu en fazla ilçemiz olan Çorlu'ya öncelik verdik. Önümüzdeki süreçte de sanayi tipi jeneratörler satın alarak ihtiyaç duyulan yerlerde faaliyete geçireceğiz. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.