Fotoğraflarla, Trakya'daki yaban hayatı

Edirne'de fotoğraf sanatçısı Ali Citak, 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' adını verdiği yaban hayatın fotoğraflarından oluşan sergisini açtı.

GÜNDEM 13.09.2017 00:10:00 0
Fotoğraflarla, Trakya

Trakya Bölgesi'nde bulunan sincap, yılan, yaban kazı, gibi hayvanların yer aldığı sergisi hakkında bilgi veren Citak, yaban çeşitliliğinin muazzam olduğunu ifade etti.

 

YABAN HAYATINA DOKUNMA

 

Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi'nin ortaklığında düzenlenen 13'üncü Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi kapsamında Edirneli fotoğraf sanatçısı Ali Citak, 20 yıldır çektiği doğal yaşamı konu alan fotoğraflarını 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' isimli sergisinde buluşturdu. TÜ Balkan Kongre Merkezi Fuaye Salonu'nda açılışı yapılan sergide 67 yaşındaki Citak, korunmaya ihtiyacı olan doğal yaşamın güzelliklerini doğaseverlerle paylaşmak istediğini belirtti.  Citak, Trakya Bölgesi'nde bulunan sincap, yılan, yaban kazı, gibi hayvanların yer aldığı sergisi hakkında bilgi verdi.

 

62 FOTOĞRAFTAN OLUŞUYOR

 

Çitak, "Benim 20 yıldan beri çalıştığım başta Edirne ve Trakya'daki yaban hayatıyla ilgili çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi. Serginin adı da 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma'. Yılanlar, domuzlar, kuşlar, porsuklar, sincaplar yani yaban hayatında olan her şeyi görüntülemeye çalıştım. Çok büyük bir çeşitliliğimiz var. Sergi 62 fotoğraftan oluşuyor. Sergiden şunu anlıyoruz ki, Trakya'nın inanılmaz bir yaban hayatı çeşitliliği var. Tabi burada gördüğümüz hayvanların bazılarını görmek zor. Özellikle yanlış tarım ilacı kullanımı, tarım alanlarının genişlemesi ve bazı orman alanlarının tarıma açılması bu çeşitliliği etkiledi" diye konuştu.