Sırada Tıp Fakültesi var

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz'ın yeni devlet hastanesinin inşaatını inceledi. Minsolmaz, "Bu bölgeye Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kazandırılmasına da çalış?

GÜNDEM 10.09.2017 18:00:00 0
Sırada Tıp Fakültesi var

2018 YILI SONUNDA TESLİM EDİLECEK

 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç ve Lüleburgaz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bahadır Alkan, yapımı devam eden Lüleburgaz yeni Devlet Hastanesi’ni inceledi. Yapılan incelemede, 300 yataklı Lüleburgaz Devlet Hastanesi ile Lüleburgaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapı modernliğine dikkat çekildi. 6 bloğu bulunacak olan hastanenin 2., 3. ve 6. blokları 5 kattan, 1., 4. ve 5. blokları 8 kattan oluşacak.  Kaba inşaatının Aralık ayı sonuna yetiştirilmesi düşünülen ve 500 iş gününde tamamlanacak olan hastanenin 2018 yılının sonunda teslim edilmesi öngörülüyor.

 

52 YOĞUN BAKIM YATAĞI 12 AMELİYATHANE!

 

Genel yoğun bakım üniteleri, cerrahi yoğun bakım üniteleri, 1. ve 2. Basamak Yoğun Bakım Üniteleri gibi toplam 52 adet yoğun bakım yatağı bulunacak olan hastanenin ayrıca 12 adet ameliyathanesi, 14 yataklı Hemodiyaliz bölümü gibi pek çok alana hizmet eden bölümleri mevcut olacak. Ayrıca kentin farklı yerlerinde bulunan hastane bölümlerinin de tek çatı altında toplanması sağlanacak. İnşaatın bitmesiyle birlikte hizmet kapasitesi artacak olan hastanenin aynı zamanda yüzde 50 civarında personel istihdamına olanak sağlaması bekleniyor.

 

TIP FAKÜLTESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Lüleburgaz ve bölgedeki diğer projelere değinen Minsolmaz; ‘Bu bölgeye Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kazandırılmasına da çalışıyoruz. Tabi bunun dışında çevreyolu konusunda Belediye ile sık sık görüşmelerimiz oluyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çizmiş olduğu projede, Belediyenin imar planında kalan arazinin kesişmesinden dolayı pürüzler çıkmıştı, dolayısıyla bu konuyla ilgili Belediye 18. madde uygulaması kapsamında bu arazisini bedelsiz olarak tahsis etmesiyle paydaşlık ederek bu problem ortadan kalkacaktır. Lüleburgaz vatandaşının artık bu konuda beklemeye tahammülü yok. Ve bunların dışında işçi kenti olan Lüleburgaz’a, SGK hizmet binasını açmak için arazi tedarikini bitirdik, şimdi belediye imar tadilatını yaptı, proje yasal askıda bekliyor. Yakında İstasyon yoluna çok güzel bir hizmet binası yapacağız’ dedi.