Balıkçı esnafı yeni sezonundan umutlu

Balık sezonun açılmasıyla derya kuzuları tezgahlardaki yerini aldı. Çerkezköy balıkçıları ise yeni sezondan umutlu. Fiyatlar ise göz korkutuyor.      

GÜNDEM 7.09.2017 22:06:00 0
Balıkçı esnafı yeni sezonundan umutlu

1 Eylül itibariyle denizlerdeki avlanma yasağı kalkmasının ardından gırgır diye tabir edilen gemilerle denize açılan balıkçılar, balık avlamaya başladı. Çerkezköy’deki balık tezgahlarında fiyatlar şu şekilde: Karides 25, mezgit 30, sardalye, 15, istavrit 10, palamut 25, levrek 12, hamsi 20, somon 30 TL.

 

“NE SÖYLESEK YALAN OLUR”

 

Karadeniz Balıkçısı İşletmecisi Cenk Diş fiyatların şuan için pahalı olduğunu ancak ileriki günlerde mutlaka değişebileceğini vurgulayarak, “  İlerleyen zamanlarda fiyatlar elbet değişecek. Çünkü şuan balığın ne kadar çok ne kadar az çıkacağı belli değil. Ne söylesek yalan olur. Biz, Çerkezköy’ her gün taze balık getiriyoruz. Kıyıköy’den, Ereğli’den veya gidip halden alıp geliyoruz. Bu sezondan umutluyuz. İnşallah biz bol bol satacağız, insanlarımızda bol bol yiyecek. İstavrit şuan 10 TL geçen sene azdı şimdi bol. Palamut ise geçen sen boldu şuan az, pek de bol olmayacak gibi.”şeklinde konuştu.