Belediye meclisi toplandı

Edirne Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi.  

GÜNDEM 7.09.2017 22:02:00 0
Belediye meclisi toplandı

Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlanan toplantıda 10-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında Antalya’da 78 ilden 2 bin 866 sporcunun katılımıyla Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Edirne Belediyesi’nin sporcusu Irmak Çetin ile Türkiye Üçüncüsü olan Güneş Takas’ın ödüllendirilmesi kararı görüşüldü.

 

“YASEMİN ADAR TARİHTEKİ YERİNİ ALDI”

 

Sporcuları tebrik eden Başkan Gürkan, “Ayrıca kentimizin en önemli değerlerinden biri olan Trakya Birlik’in sporcusu Yasemin Adar, Dünya Şampiyonu olarak, ilk kadın güreşçimiz olarak tarihteki yerini aldı. Trakya Birlik’in yönetimini, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’i ve çalışanları tebrik ediyorum. Dünya Şampiyonumuza bir beşibiryerde verelim. Ve öneriyi maddeye ekleyelim” dedi. Madde, oy birliğiyle kabul edildi.

 

İmar Komisyonu’na havale edilen ve planların görüşüleceği 11. Madde öncesinde AK Parti Meclis Üyesi Turgut Terzi ve MHP Meclis Üyesi Ahmet Karagülle söz alarak, Edirne’nin önünün açılması için ‘evet’ oyu kullanacaklarını söyledi.

 

Daha sonra söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, onaylanacak planlar ve basında çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

 

“İTİRAZLAR TEKRAR DEĞERLENİYOR”

 

Özellikle Kavgaz Bölgesi’ndeki imar planlarıyla ilgili konuşan Gürkan, “Kavgaz bölgesindeki imar planı ile ilgili birkaç bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar aldığımız bütün kararlarda; yasa gereği ilk olarak plancılar çalışıyor, meclise geliyor, meclis kabul ediyor ve bir ay boyunca askıda kalıyor. Askı süresince itirazlar varsa itirazlar alınıyor. , İmar Komisyonunca itirazlar tekrar değerleniyor. Tekrar meclise geliyor ve meclis karar alıyor. İmar olayında hiçbir zaman; zaten yasalar gereği kimsenin bir şey saklaması mümkün değil. Bizden önceki yönetimlerde de, başka belediyelerde de bu durum bu şekilde. İmarla ilgili ne karar alırsanız alın; bir ay boyunca askıda kalmalı. İtirazları tekrar değerlendirip, mecliste karar almalısınız. Böyle bir süreçte neyi ve nasıl gizleyeceksiniz” dedi.

 

Göreve başladıklarında söz konusu planın askıda olduğunu ifade eden Gürkan, “Tabi, askı sürecini durdurduk ve inceledik. Kentlerin güncel ihtiyaçları, ileriye dönük projeksiyonları, kentlerin yeni talepleri anlamında bir değerlendirme yaptık ve bir takım değişikliklere gittik.

 

3 TANE DEĞİŞİKLİK OLDU

 

Bu yeni bir plan değil 2013 yıllarında hazırlanmış bir plan. 3 tane değişiklik oldu. Şahısların kırpık hisselerini bir araya getirerek, sağlık tesisinde değişiklik yaptık. 66 dönümlük bir eğitim alanı vardı. Onu değiştirdik. 27 yıl eğitim sektöründe çalıştım. Her kademesinde görev aldım. 66 dönümü hiç kimse kamulaştırmaz. Bu kadar kamulaştırmayı hiçbir kurum yatırmamıştır. Benim talimatımla 66 dönümlük eğitim kampüs alanını 5’e böldüler. 5 ayrı yere eğitim kampüsü yapılabilecek. Yeşil alanla ilgili bir değişiklik yapıldı. Yeşil alanlar dağınıktı. Yeşil alanların bir araya toplanmasını istedim. 130 bin metrekare bir yeşil alanı bir araya topladık. Buraya kent park yapacağız. Trakya’da böylesine büyük bir kent park yok. İçerisinde yürüme alanları, havuzları, kafeleri olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Planla ilgili 6 itiraz dilekçesi verildiğini anlatan Gürkan, “3 tanesi dava açtı. Yürütme durdurma kararı alındı. Hiç birinde planla ilgili olumsuz bir şey yok. 25 binlik planın çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması gerekir dediler. Bu planı geçtiğimiz yıl kabul ettik, askıya çıkardık, bütün süreçler bitti. Tapulama işlemleri bitti. Ruhsat aşamasına geldik. 7 ay sonra ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylaması gerekir, ruhsat vermeyin’ diye bir yazı geldi. Oysa kanun 15 gün içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirilir. Biz bildirdik. Neden 7 ay sonra itiraz geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bayramdan önce planlarımızı onayladı. Şimdi bizin onaylayacağımız 5 bin ve binlik planlar aslında bizim bir yıl önce onayladığımız planlar. Yeni bir şey yapmıyoruz. 2016 Nisanı’nda 25 binliğe bağlı 5 binlik ve binlik planları; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce yaptığımız 25 binlik planı aynen onayladığı için bizde geçen yılki 5 binlik ve binlik planları; plana uygunluk açısından tekrar onaylıyoruz, yoksa bir değişikli söz konusu değil. Planın iptal olduğu falan yok” dedi.