Yılın Ahisi Uzunköprü'den

18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası için il genelinde 7 aday belirlenirken Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu başkanlığında toplanan Ahilik Komitesi, Uzunköprülü oto kaportacı

GÜNDEM 7.09.2017 21:48:00 0
Yılın Ahisi Uzunköprü

Hasan Yılmaz'ın yanında çalışan Ata Tülü yılın kalfası, Hüsnücan Sever ise yılın çırağı seçilirken bu 3 isme ödülleri Ahilik Haftası kutlamalarında takdim edilecek.

 

OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar doğrultusunda 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası kapsamında ilin ahisi, ilin kalfası ve ilin çırağı belirlendi. Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi İlin Ahisi olarak Uzunköprülü oto kaportacı Hasan Yılmaz'ı, İlin Kalfası olarak Uzunköprülü Ata Tülü'yü ve İlin Çırağı olarak da Uzunköprülü Hüsnücan Sever'i oybirliği ile seçti.

 

EDİRNE'DE YILIN AHİSİ 75 YAŞINDAKİ HASAN YILMAZ

 

İlin Ahisi olarak Uzunköprülü oto kaportacı Hasan Yılmaz'ın yanı sıra Edirne merkezden Ciğerci Ustası Mustafa Kemal İmrak, Keşanlı tuhafiyeci İsmail Yüksel, Keşanlı elektrik tesisatçısı Zeki Yumurtacı, Keşanlı oto tamircisi Ali Rıza Duman, Uzunköprülü marangoz Mustafa Erkut ve Lalapaşalı oto elektrikçisi Keramettin Biçen aday gösterildi. Komite, oy birliği ile 75 yaşındaki Uzunköprülü oto kaportacı Hasan Yılmaz'ı Edirne'de Yılın Ahisi seçti.