Nobel Adayı Prof. Dr. Veziroğlu'ndan T.Ü'ne destek

Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel'e aday g?

GÜNDEM 5.09.2017 20:55:00 0
Nobel Adayı Prof. Dr. Veziroğlu

Telekonferansa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Öztürk, Makine Mühendisliği Enerji ABD Başkanı Prof. Dr. Semiha Öztuna, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Hilmi Kuşçu, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vk. Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Erdem ve Yrd.Doç. Dr. Doğan Eryener’in katılım gösterdi.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERŞİNDE BULUNULDU

 

Trakya Üniversitesinde Hidrojen Enerjisi alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarının başlatılması, Edirne’de bölgesel olarak tarım alanında elektrik temini konusunda Hidrojen enerjisi ve diğer temiz enerji teknolojileri uygulanabilirliği, Trakya Üniversitesinin Dünya Hidrojen Enerjisi Ağına dahil edilmesi, bir sürdürülebilirlik ve temiz enerji merkezinin üniversite bünyesinde oluşturulması, Miami Üniversitesi ile öğrenci değişim programının geliştirilmesi, Trakya Üniversitesi’ndeki güneş enerjisi çalışmalarının hidrojen enerjisi ile desteklenmesi konularında çalışmaların başlatılmasıyla ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.