Çocuklara okul olgunluğu testi yapılacak 

Kapaklı Belediyesi, okula başlama yaşına gelen çocuklara yönelik okul olgunluğu testi gerçekleştirecek.

EĞİTİM 29.08.2017 20:03:00 0
Çocuklara okul olgunluğu testi yapılacak 

Çalışma, Kapaklı Belediyesi Psikolog'u Ceren Sayın tarafından yapılacak. Testlerde okula yeni başlayacak olan çocuklara 6 alt test uygulanacak. 100 maddeden oluşan test, görsel algı, sayı bilgisi, kelime bilgisi, cümle kavrama, benzerlikleri tanıma gibi alt başlıklarda yapılacak. Çalışma, teste katılan her çocuk için bire bir olarak uygulanacak. Testlerle çocukların bilişsel becerileri, matematik gibi soyut kavramları zihninde canlandırabilme anlamına gelen çoklu zekâları, algılama yetileri gibi özellikler değerlendirilecek.

 

“ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren Sayın şöyle konuştu: ''Okula başlamak, hem çocuk hem de aile için büyük bir yenilik, önemli bir değişimdir. Bu önemli başlangıç çocukların gelecekteki başarısına giden yolda atılan ilk adımdır. Çocuğun öğrenme ve eğitim süreciyle tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1. sınıf onun bütün hayatı boyunca ‘okul ve eğitim’ kavramlarını nasıl algılayacağını belirleyeceği için okul olgunluk seviyesi son derece önemlidir.

 

Uygulayacağımız bu Test, ‘okuma olgunluğu, sayı olgunluğu ve genel olgunluk’ alanlarında bizlere çocukla ilgili önemli bilgiler vermektedir. Okuma olgunluğu, öğrencinin kelime bilgisi, dikkat ve konsantrasyonunu; Sayı olgunluğu, rakam bilgisi, ritmik sayma, gruplandırma ve muhakeme gücünü; Genel olgunluk ise öğrencinin her iki alandaki genel başarısı arasındaki uyumu değerlendirmektedir.''