Tapuda yeni dönem en çok Tekirdağ'a yarayacak

Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2017 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı %7,6, yüzölçümü %16,3, değeri %35,3, daire sayısı %21,6 oranında arttı

GÜNDEM 29.08.2017 10:30:00 0
Tapuda yeni dönem en çok Tekirdağ

Gelişen inşaat sektörü ve alım satımlardaki yoğunluk sebebiyle getirilen düzenleme çerçevesinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi hayata geçirdi. Vatandaşlar sadece imza için tapu dairesine gidecek.

 

TEKİRDAĞ'DAKİ TAPU DAİRELERİ NEFES ALACAK

 

Özellikle inşaat sektörünün parlayan yıldızlarından Tekirdağ'da gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendirecek yeni uygulama, hem vatandaşın işini kolaylaştıracak hem de tapu müdürlüklerinin iş yükünü azaltacak. İşlemlerini web-tapu üzerinden yapacak vatandaş, tapu dairesine gidip imza atacak. E-devlet üzerinden kullanılacak "web tapu" sistemi ile vatandaşlar e devlet üzerinden taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyebilecek. Uzun süre tapu dairesinde beklemek yerine web tapu aracılığı ile kuruma gitmeden işlem süreci başlatılabilecek.

 

TAPU DOLANDIRICILARINA ÖNLEM ALINDI

 

Son derece güvenlikli web tabanında yapılacak yeni uygulamanın bir diğer amacı ise dolandırıcılığa karşı önlem alacak. Yeni sistemde tapu sahipleri isterlerse işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunarak taşınmazlarını sabitleyerek işlem yapılmasına izin verilmeyecek, eğer kendisi işlem yapacaksa da SMS yolu ile bilgilendirilecek.

 

YOĞUNLUĞA SON

 

Özellikle Çerkezköy İlçe Tapu Müdürlüğü'nde yaşanan yoğunluk gün geçtikçe artmaya devam ederken, yaşanan yoğunluktan dolay vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Yeni uygulama ile yoğunluk derdine de son verilecek. Tapu müdürlüklerince web tapudan gelen başvurular yetkili memura havale edilecek, memur tarafından gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra işlemi gerçekleştirecek kişiye tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS olarak bildirilecek. Vatandaşlar elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapacak. Başvurunun hangi aşamada olduğunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenebilecek. Nakit yerine banka kart ile ödeme yapmak isteyen mükelleflere ise yeni uygulamada sağlanan kolaylık ile harç ve döner sermaye gibi bedeller online ortamda ödenebilecek.