Kaza riskine karşın şoförlere broşürlü uyarı yapıldı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla, uygulanan trafik tedbirlerine ilave olarak bi

GÜNDEM 28.08.2017 19:29:00 0
Kaza riskine karşın şoförlere broşürlü uyarı yapıldı

FRENE DEĞİL KURALA GÜVEN

 

Lüleburgaz’da D-100 Karayolu üzerinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerin yanında şoförlere bilgilendirme ve bilinçlendirme broşürleri dağıtılırken, Fatih Caddesi girişi ile D-100 karayolu üzerinde bulunan üst geçide “Frene Değil, Kurala Güven İyi Bayramlar” yazılı pankart asıldı.

 

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BROŞÜR DAĞITTILAR

 

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mehmet Balta, şoförlerin bayramda trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirtti. Balta, “Bilindiği üzere bayram tatilleri süresince karayollarımızda trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiği, sürücülerimizin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri nedeniyle trafik kurallarına yeterince uymadıkları ve bunun sonucunda da trafik kazalarının meydana geldiği görülmektedir. Trafik kazalarının önemli bir kısmı hız ihlali, hatalı solama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları gibi sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Şoförlerimizin trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerinin ikazlarına uymalarını, hız limitlerine uymalarını, araç kullanırken emniyet kemeri takılmansın önemi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla bu broşürleri dağıtıyoruz” dedi.

 

YAŞ İHLALİ YAPANA CEZA YAZILACAK

 

26 yaş altı ve 65 yaş üstü şoförlere otobüs kullandırmayacaklarını belirten Balta, "Kurban Bayramında 65 yaş üstü şoförlerin otobüs kullanmalarına ve otobüs terminallerinden çıkış almalarına izin verilmeyecektir. Ayrıca 26 yaşından küçük olanların otobüs kullanmalarının engellenmesi sağlanacaktır. 30 Ağustos ile 4 Eylül 2017 tarihleri arasında 6 gün süreyle, Özel Yük Taşıma İzin Belgesi ve Özel İzin Belgesi kapsamındaki araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecektir. Denetimlerimiz bayram boyunca sıklaştırılacaktır"