Şampiyona sona erdi

Çerkezköy Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 4. düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Tekvando Şampiyonası son a erdi.

GÜNDEM 27.08.2017 21:32:00 0
Şampiyona sona erdi

Yedi farklı ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılığı şampiyonanın ödül töreni 29 Ekim Spor Kompleksinde yapıldı. Geçitlerin ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Törene  Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Türkiye Tekvando Federasyonu İcra kurulu üyesi ve As Başkanı Zekariya Tutar, Türkiye Tekvando Federasyonu Milli Sporcu Antrenörü Bilal Güzel, Tekvando İl Temsilcisi Sertaç Kadir Güner Sönmez basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.   

 

“MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

Burada bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı “Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Barışın, dostluğun, kardeşliğin genişlemesinde sporun çok önemli olduğunu biliyoruz. Buna birazda olsa katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Sporcu ya da spora da destek vermek için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız.”dedi.

 

“BÜYÜK ORGANİZASYONLARA VESİLER OLUYOR”

 

Türkiye Tekvando Federasyonu İcra kurulu üyesi ve As Başkanı Zekariya Tutar “Bu anlamlı günde uluslar arası bir organizasyonu yapan, Milli takım antrenörlerimizden Bilal Güzel’e, Çerkezköy Belediyesi Spor Müdürümüze, Belediye Başkanıza, il temsilcimize bu organizasyona sponsor oldukları için teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların her yıl artarak devam etmesi, uluslararası çapta da büyük organizasyonlara vesile olmuştur. Dünya çapında potansiyeli genişletmiştir. Emeği geçen herkese saygılar sunuyorum.”şeklinde konuştu.           

 

 “İLÇE BAZINDA ULUSLAR ARASI YAPILAN TEK TURNUVA”

 

Şampiyona hakkında bilgiler veren Türkiye Tekvando Federasyonu' Milli Sporcu Antrenör Bilal Güzel, “Şampiyonamızın yurt dışında da güzel yankılar uyandırıyor. Şampiyonaya katılmak isteyen ülke sayısı arttı. Yurt dışında ilgi çoğalınca, yurt içindeki ilgide fazlalaşmaya başladı. Turnuvanın tabili katılımcısı arttıkça sorunları da büyüyor. Türkiye’de şuan ilçe bazında tek olarak yapılan uluslararası bir  şampiyona bu. Tekvando şampiyonası da Türkiye’de, okullarda eğitimine başlanan alt yapısı güçlü bir spor branşımız. Dünya’da ilk dördün içinde yer alan bir spor. Çerkezköy’de 350-400’e yaklaşan lisanslı sporcumuz var, tekvando branşında. İl bazında ise 3 bine çıkabilir bu sayı. Dünya şampiyonasına sporcu götürdük,  şampiyon çıkardık Çerkezköy’den. Bu başarılarla güzel bir ivme kazandığımızı düşünüyorum. İnşallah gelecek kuşaklara da güzel örnekler oluştururuz. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da tüm camiamız adına teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı

 

“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI OLDUĞU SPOR TEKVANDO”

 

Tekvando İl Temsilcisi Sertaç Kadir Güner Sönmez ise “ İlçe bazında yapılan ancak Tekirdağ’ımıza büyük prim kazandıran bir organizasyon. Avrupa’dan ve Ortadoğu’dan katılan ülkeler var. Onlara da emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çerkezköy Belediyesinin de spora, bize bir kazanımıdır bu.  Türkiye’nin en başarılı olduğu spor tartışmasız tekvando. Birçok dünya, olimpiyat derecelerimiz var. Belediyelerce de bu şekilde desteklenen tekvando sporunda başarısız olmamız mümkün değil. Ben Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a çok teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.            

 

Turnuva’ya İran’dan gelen uluslararası düzeyde hakem ve antrenör, Azeri Mensur Natigi’de “12 sporcu iki hakemle turnuvaya katılım sağlıyoruz Burada bizi çok güzel bir şekilde ağırlıyorlar. Buradan söyleme gerek ki, Belediye Başkanımıza, herkese çok teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.  

 

Konuşmaların ardından sporculara ödüller verilip plaket takdimleri yapıldı. Kung fu gösterisinin izlenmesiyle tören sona erdi. İrmet Hospital’da şampiyona da 3 doktoruyla herhangi bir sağlık problemine karşı anında müdahale için hazır bekledi.