Yöresel ürünler tanıtıldı

Malkara'da bu yıl 8.si düzenlenen Çorlu Uluslararası Kültür & Sanat Festivali dolayısıyla Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi yurt dışından ve il dışından gelen katılımcıları a

GÜNDEM 25.08.2017 20:00:00 0
Yöresel ürünler tanıtıldı

Malkara’nın Elmalı Mahallesinde eski okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Celal Yılmaz, bürokratlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediye Akademisi ve Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi'nde hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin satışa sunulduğu stantları gezerek, stant açan bayanlara hayırlı işler temennisinde bulundu.

 

Yurt veya il dışından gelen misafirlere Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi'nde hazırlanan ürünler ikram edildi.

 

HALK OYUNLARI İZLENDİ

 

Etkinlikte sunulan ikramların ardından Gözsüz Mahallesi, Van, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Çorlu Belediyesi Halk Oyunları grupları kendi yörelerine ait oyunları sergilediler.

 

Sergilenen halk oyunları gösterimi ile devam eden etkinliğe katılan grup liderlerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük tarafından hediyeler takdim edildi.

 

Halk oyunları gösterilerinin ardından misafiler Elmalı Köyü Gençlik Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Akçay rehberliğinde rüzgârgüllerini ve mahallede bulunan piknik alanlarını gezip, oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler.