Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi No:12'de bulunan bir apartmanın tepesine kurulu olan baz istasyonu, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

GÜNDEM 23.08.2017 21:58:00 0
Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

Baz istasyonuna izin veren apartman sahibine tepki gösteren mahalle sakinleri, Baz İstasyonu’nun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması gerektiğini ve söz konusu baz istasyonunun kaldırılması için gereken her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade etti.

 

ŞOK YAŞADILAR

 

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi sakinleri, kurulan baz istasyonuna tepki gösterdi. Mahalle sakinleri bir apartmanın çatısında olan ve güneş enerjisi deposuna benzeyen, ancak dikkatli bakıldığı zaman fark edilebilen baz istasyonunu kurulu görünce şok yaşadılar. Çalışmaya gelen firma yetkililerinin mahalle halkına asansör kulesi yapacağız diyerek çalışmalara başlamasıyla birlikte deliye dönen mahalleli işçileri yaka paça apartmandan dışarı attı.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Dün Çerkezköy Adliyesine gelerek savcılığa suç duyurusunda bulunan mahalle sakinleri ‘Mahallemizde baz istasyonu bulunmasını istemiyoruz’ sözleri ile tepkilerini dile getirdi. Baz istasyonunun kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden mahalleli, “Ev sahibi ile de görüşerek baz istasyonunun kaldırılması için elimizden geleni yapacağız. Siyasi parti temsilcilerine derdimizi anlatacağız” dedi. Tüm Kapaklılardan destek beklediklerini kaydeden Cumhuriyet Mahallesi sakinleri “  Baz istasyonları yalnızca bizim değil, tüm Kapaklıların sağlığını tehdit ediyor” dedi. 

 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

 

Baz istasyonunun radyasyon yaydığına vurgu yapan mahalleli, “Mahalle sakinlerinin sağlığının riske atılmasına izin vermeyeceğiz” derken, bir yandan da baz istasyonunun kaldırılması için yetkilileri göreve davet ettiler. Mahalleli adına konuşan Güven Ertürk “Konuyla ilgili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, partililer ve milletvekilleri ile bire bir görüşme yaptık. Baz istasyonunu kiraya veren apartman sahibi İrfan Koç bizim tepkilerimizden korkarak ilk olarak ailesini buradan kaçırdı ve daha sonra ise kendisi kayıplara karıştı” dedi.

 

“GEREKİRSE YIKACAĞIZ”

 

Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere Çerkezköy Adliyesine geldiklerini kaydeden Ertürk “ Baz istasyonu çalışmasının durdurulması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılıkta 7 Ekim'e mahkeme günü verdi. Bizde bu tarihe kadar en azından baz istasyonu çalışmalarının durdurulmasını talep ettik. Savcılık böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi. Biz mahalleli olarak tepkimizi her hükümet yetkilisine bildirdik ama hepsi başka bir birime bizi yönlendirdi. Çalışmalar esnasında apartmanda çalışan işçileri kovduk. Biz kesinlikle istemiyoruz. İlk olarak hukuki olarak hakkımızı arıyoruz, ama bu şekilde çözülmezse biz mahalleli olarak tepkimizi ortaya koyacağız. Baz istasyonunu oradan kaldıracağız, gerekirse de yıkacağız” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT