Trakya'da sıcak hava yerini yağmura bıraktı

Meteorolojiden önceki gün yapılan uyarların ardından Trakya'da etkisini gösteren yağmur, dışarıda hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşattı.

GÜNDEM 22.08.2017 19:35:00 0
Trakya

Tüm Trakya'da etkisini göstermesine rağmen Edirne'nin Keşan ilçesinde sağanak halde yere düşen yağmurlar en çok da kavurucu sıcaklıkların hükmettiği Trakya'da ayçiçeği üreticilerinin yüzünü güldürdü.

 

KEŞAN'DA SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ OLDU

 

Önceki gün yapılan uyarıların ardından beklenen yağış dün yere düştü. Gün boyu ara ara devam eden yağışlar tüm Trakya'da etkili olurken, Keşan'da sağanak halinde gözlendi. Zaman zaman yerini doluya bırakan yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, hava sıcaklığının 27 derece olduğu Keşan'da sağanak yağmur ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise saçak altlarına sığındı. Bazı alt geçit ve kavşaklarda da su birikintileri oluşurken, sürücüler araçlarıyla geçişlerinde güçlük çekti. Belediye ekipleri vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyardı.

 

YAĞMURLAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

 

Son 10 günde kavurucu sıcakların hakim olduğu Trakya'da ayçiçeği hasadına yakın bir zaman kala bitkilerin erkenden olgunluk dönemine girmesi sebebiyle büyük oranda kayıp bekleyen çiftçilerin yüzü yağan yağmurlarla yeniden güldü. Büyük oranda verim beklemelerine rağmen sıcak havaların etkisini göstermesiyle üzülen ayçiçeği üreticileri böylelikle sevinmiş oldu.