Afet toplanma alanları belli oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk ve Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortaklığında yürütülen çalıÅ?

GÜNDEM 21.08.2017 21:24:00 0
Afet toplanma alanları belli oldu

DEPREMDE İLK 24 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

 

Deprem Risk ve Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada “Deprem sonrasında özellikle ilk 24 saat vatandaşların sağlıklı bilgilere ulaşması açısından en fazla öneme sahip olan zaman dilimidir ve bu süreçte toplanma alanlarının önemi büyüktür. Vatandaşlarımızın afet öncesi bu alanları öğrenebilmesi amacıyla belirlenen toplanma alanlarına tabela montajları başlatılmış olup Çorlu ilçemizde tamamlanmıştır. Diğer ilçelerde de tabela yerleştirme işlemleri devam etmektedir. Ayrıca belirlenen alanlara belediyemizin internet sayfasından ulaşılabilmektedir” denildi.

 

ONLİNE HARİTADA ADRESLER SUNULDU

 

Açıklamada ayrıca “Proje kapsamında afet öncesinde bilinmesi gereken bilgiler www.tekirdag.bel.tr adresi üzerinde online haritalar ile sunulmaktadır. Bu sistem ile ilgili daire başkanlığımız için hazırlanmış web uygulamalarından girilen bilgiler anlık olarak vatandaşlarımız ile paylaşılmaktadır. Harita üzerinden Deprem Yer İzleme İstasyonları, Geçici Toplanma Alanları, Afet Konteyner Yerleri, Çadırkent/Konteynerkent Alanları, Yerleşime Uygunluklarına Göre Bölgeler gibi bilgilere ulaşılabilmektedir” ifadeleri yer aldı.