1 yılda 1 milyon kök kenevir imha edildi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 'Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu' toplantısı yapıldı. Toplantıda yıl içinde yaklaşık 1 milyon kök kenevir bitkisinin imha edildiği ifade edildi.

GÜNDEM 21.08.2017 21:16:00 0
1 yılda 1 milyon kök kenevir imha edildi

Kaymakam Mustafa Kaya başkanlığında yapılan toplantıya kurum, kuruluş müdürleri ve dernek başkanları katıldı. Toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.

 

KENDİLİĞİNDEN YETİŞİYOR

 

İlçe Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Önder Porsuk, uyuşturucu önleme faaliyetleri kapsamında liselerde ve üniversitede anket çalışmaları yaptıklarını, anket sonuçlarını ilerleyen toplantıda açıklayacaklarını belirtti. İlçe Jandarma Komutanı Nedim Dalgıç, yıl içinde yaklaşık 1 milyon kök kenevir imha ettiklerini söyledi. Bunların bir çoğunun da kendiliğinden çıkan kenevir olduğunu anlatan Dalgıç bu konuda bir ilaçlama yapılarak çözüm üretebileceğini kaydetti. Özellikle sahipsiz alanlarda, dere yataklarında yetişen kenevirin imhasının önemli olduğunu dile getiren Dalgıç, bu konuda İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün bir çalışma yapabileceğini ifade etti. Toplantıda söz alan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç da sahipsiz alanlar olarak belirlenen alanlarda kendilerinin bir çalışması olmadığını belirtti. Kenevir bitkisi kendiliğinden yetiştiği için önüne geçmenin zor olduğunu söyleyen Sağdıç, sahipli alanlarda tarla sahiplerinin bu konuda ilaçlama yaptığını dile getirdi.