Türkkan güven tazeledi

TEKSİF Sendikası 14. Olağan Kongresinde Mürsel Türkkan tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

GÜNDEM 20.08.2017 19:58:00 0
Türkkan güven tazeledi

Kentte bir otelde yapılan kongreye TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk-İş ve TEKSİF Sendikası yöneticileri, il ve ilçe şube başkanları, fabrika müdürleri, delege ve işçiler katıldı.

 

“YAPILMAK İSTENEN TAMAMEN SAPTIRMA”

 

Kongrede bir konuşma yapan TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat işçileirn kıdem tazminatı konusuna değinerek, “İktidarlar samimi düşünüyorsa insanların kıdem tazminatını alsın. Yapılmak istenen tamamen saptırma. Siyasi iktidardan ve sanayicilerden kıdem tazminatı konusunda bir duraklama geldi. Kıdem tazminatında herhangi bir kayma yaşanmadı haklı mücadelemiz devam edecek. Bu ülkede işsizlik belki var ama bu ülkenin kaynakları da var. Kaynakların yerinde kullanılması halinde enflasyonu yeneriz, ekonomi içindeki yüzde 29 olan sanayinin payını yüzde 18'e düşürdüler. Köprü yaparak yatırım yaptık zannediyorlar. İnşaat belli bir oranda işsizliği önledi ama inşaatta çalışanlar yüzde 5'te kaldı. Ama artık sanayiye ağırlık verilmesi lazım. Dünyanın en fazla vergi veren çalışanlarıyız. Kurumlar vergisi indirildi ama hala biz çalışanlardan, üretenlerden yüzde 35'lere varan vergiler alınıyor. Elbette devletin yürümesi için vergiyi seve seve vereceğiz ama bu kadarı da fazla. 108 milyar TL fonda paramız vardı nasıl kullanıldı? İşsizler için 10 milyara yakını kullanılmış. Bizim imkanlarımızla birilerine ucuz krediler verilmesini, hibeler verilmesini doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

 

“SENDİKA OLAN İŞYERİNDE ÜRETİM VE KALİTE VARDIR”

 

Kongrede yeniden başkanlığa seçilen Mürsel Türkkan, da "TEKSİF Sendikası olarak bizler emeğin kutsal bir değer olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yürütürken, bir bakıyoruz sendikaya üye olan işçiler düşmanca işten atılmaya devam ediyor. Gerekçe olarak ise anayasal hak olan örgütlenme haklarını kullanmış olmaları. İşçiye mobbing uygulayan, kanun tanımayan işverenlere sesleniyorum; işçinin haklarına saygılı olun, sendika olan işyerinde üretim ve kalite vardır. Kıdem tazminatımıza dokundurtmayacağız. Kıdem tazminatına yapılacak her türlü müdahale genel merkezimizin alacağı her türlü kararı uygulayacağımızı herkesin bilmesini isteriz" dedi.