Doğa için bir araya geldiler

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB), "Doğayı Korumak için Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi" isimli proje kapsamında Bulgaristan Haskovo'da proje ortakları Macarova Belediyesi ile bir

GÜNDEM 18.08.2017 21:30:00 0
Doğa için bir araya geldiler

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan “Doğayı Korumak için Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi” isimli projenin toplantısı yapıldı.

 

Bulgaristan’ın Haskovo Kenti’nde gerçekleşen projenin ilk faaliyeti olan basın toplantısına EDİKAB üyeleri; Edirne Belediyesi Başkan Vekilli EDİKAB Danışmanı Mahmut Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Havsa Belediye Başkan Vekili Ahmet Tufan Baş, Proje Koordinatörleri Ebru Erolu Karaca, Olcay Ayluayan ve ilçe belediyelerinden Serkan Çibik, Ali Rıza Şensoy, Kayhan Ateş, Mustafa Can katıldı.

 

“AMAÇ DENGELİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYI SAĞLAMAKTIR”

 

Burada bir konuşma yapan Macarovo Belediyesi Proje Koordinatörü İvan Semerciev,“İki ülke arasında gerçekleştireceğimiz bu proje ile de bu hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Projemiz daha çok başında. Projenin genel amacı dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaktır. AB işbirliğinde gerçekleştirilecek bu projenin öncelikli alanı çevrenin korunması, doğal kaynakların istikrarlı kullanılması ve kapasitenin geliştirilmesi. Projenin devam süresi 24 ay.  20 Mart 2019 tarihinde projemiz sonuca ulaşacak. Her iki bölgede bulunan katıkların ayrışması, taşınması ve en etkin şekilde toplanması için makine tedarik edilecek” dedi.

 

Projenin ortağı olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Havsa Belediye Başkan Vekili Ahmet Tufan Baş, “Beni en çok heyecanlandıran yönü ise sosyal yönünün olması. Projenin başarıya ulaşacağına eminim” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZA DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE 

 

EDİKAB Üyesi İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş ise, “EDİKAB ve Macarovo Belediyesi’nin geliştirdiği bu proje her iki ülkeyi de birbirine daha iyi yakınlaştıracak. Aynı zamanda da dedelerimizden ve babalarımızdan bize miras olarak kalan çevreyi çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir çevre olarak bırakma sorumluluğunu da yerine getirmiş olacağız.   Bu proje başarıya ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.