Gurbetçilerin dönüş eziyeti

Yaz tatillerini anavatanda geçirip yaşadıkları ülkelere dönen  gurbetçiler, sınır  kapılarında yoğunluğu arttırdı.

GÜNDEM 18.08.2017 21:29:00 0
Gurbetçilerin dönüş eziyeti

Karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak isteyen araç sürücüleri, gümrük sahası dışında yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluştururken, son 3 günde yaklaşık 10 bin aracın çıkış işlemi yapıldı.

 

5 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU

 

Avrupa’da yaşayan Türkler, anavatanda geçirdikleri yaz tatillerinin ardından yaşadıkları ülkelere dönüşlerini sürdürürken, sınır kapılarında da araç yoğunluğu arttı. Karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih edenler gümrük sahasını tamamen doldururken, dışarı taşan araç kuyruğu yaklaşık 5 kilometreyi geçti. Bulgaristan’ın işlemleri yavaş yapması nedeniyle gurbetçiler çıkış yapmak için saatlerce kuyruklarda beklemek zorunda kaldı. Memleketlerinde yaz tatillerini en iyi şekilde geçirdiklerini anlatan Şaban Erdem, Almanya'ya dönmek için yola çıktıklarını belirterek, "İlk defa bu kadar uzun bir konvoy gördüm. Bunda vatandaşlarımızın da kabahati var. Hepsi aynı anda gümrüklere doluşuyor. 45 senedir gidip geliyorum, yollarda bu kadar kuyruk olmazdı" dedi.

 

SON 3 GÜNDE 10 BİN ARAÇ

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre sadece Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 3 günde 9 bin 963 aracın çıkış işlemi yapıldı. Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda ise 3 günde 3 bin 855 araç çıkış yaptı.