"Tsunami bekliyoruz"

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara Bölgesi'nde "İstanbul için yapılan tsunami çalışmalarında 4 ile 6 metre arasında İstanbul sahillerde tsunami bekleniyor, büyük bir deprem sonucu" dedi.

GÜNDEM 17.08.2017 20:05:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Ağustos depreminin yıl dönümü nedeniyle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda Deprem ve Afetlere Hazırlık Paneli düzelendi. Panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Doğan Kalafat, ile davetliler katıldı.

 

“KIYI BÖLEGERİLERİNİ TEHDİT EDEN BİR TSUNAMİ VAR”  

 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, kıyı bölgeleri tehdit eden bir tsunaminin olduğunu belirterek, "Marmara Denizi'ndeki depremlerin yaratacağı tsunami kıyılar için çok önemli bir konu. Bu konuda yapılmış çalışmalar var. Son İstanbul için yapılan tsunami çalışmalarında 4 ile 6 metre arasında İstanbul sahillerde tsunami bekleniyor, büyük bir deprem sonucu. Son 2 bin yılının deprem tarihi var Marmara Bölges'iyle ilgili elimizde. Bu konuda çalışan birçok meslektaşımız var,  jeoloji mühendisleri. Marmara Denizi'nde daha önce olmuş büyük depremlerin yarattığı tsunamiler oldu. En son Bodrum'da biliyorsunuz 6.6 büyüklüğündeki deprem denizde bir nokta 9 metre  tsunami yarattı. Dolayısıyla Marmara Denizi'ndeki depremlerin yaratacağı tsunami kıyılar için çok önemli bir konu. Bu konuda yapılmış çalışmalar var. Son İstanbul için yapılan tusunami çalışmalarında 4 ile 6 metre arasında İstanbul sahillerde tsunami bekleniyor büyük bir deprem sonucu" şeklinde konuştu.